In loc de garaj, un dormitor

21-04-2015 / Blog amenajari locuinte

Uneori, locuinţele vin cu tot cu garaj. Dacă nu ai (încă) o maşină şi nu plănuieşti să foloseşti garajul ca atare prea curând, poţi amenaja acolo un dormitor tare simpatic. De altfel, în garaj poţi amenaja mai multe tipuri de camere, în funcţie de gusturile şi necesităţile personale.

 

Despre funcţionalităţile multiple ale unui garaj poţi citi mai multe aici. Ce ar trebui să faci ca să îţi transformi garajul în dormitor? Uite câteva sugestii...

 

Împrospătează pereţii.

 

Întotdeauna este mai bine să începi amenajarea unui spaţiu de la 0. Un strat nou de var, un strat nou de vopsea, o lustruire riguroasă a parchetului sunt întotdeauna bine venite. De altfel, cu ocazia aceasta vei putea schimba culorile predominante şi poţi face orice retuş ar fi necesar pentru împrospătarea camerei.

 

Tot acum vei putea instala noi corpuri de iluminat, potrivite noului scop al camerei sau poţi reloca vechile corpuri de iluminat pentru mai multă eficienţă. Poţi instala mai multe prize şi poţi da găuri în pereţi pentru agăţarea unor suporturi sau fixarea unor rafturi. Acum este momentul în care să faci astfel de mici modificări ce se vor face simţite de-a lungul timpului.

 

Amenajează mai multe zone de activitate.

 

Nu este obligatoriu să fie dormitor, dar poate cuprinde un pat. Un pat de zi, unde să te odihneşti după masa de prânz, de exemplu. Poate chiar să nu fie un pat, ci o canapea – una extensibilă. Zi de zi, acesta va fi locul undeîţi inviţi prietenii pentru a juca mima şi a bea un cico, dar din când în când aceasta poate fi camera de oaspeţi.

 

Deşi românii privesc camera de oaspeţi ca pe un moft american, trebuie să te gândeşti că şi la noi era sufrageria, camera unde rămâneau peste noapte oaspeţii părinţilor noştri. Acum, nu se mai numeşte sufragerie, ci living, dar întotdeauna va exista o variantă de rezervă pentru oaspeţii nocturni. De ce să nu fie o cameră de oaspeţi amenajată cu un aer prietenesc şi chic?

 

Apoi, pe lângă pat, poţi amenaja o zonă care să arate ca un colţişor din cafeneaua ta preferată şi unde să te aşezi pentru a-ţi servi cafeaua sau micul dejun. Într-un alt colţ al camerei, vei putea amenaja un birou, pentru atunci când va trebui să munceşti de acasă şi să te deconectezi de restul casei pentru a putea munci. Şi tot aşa mai departe.

 

Stabileşte un pretext de folosire a camerei.

 

Camera care a rezultat din reamenajarea garajului poate fi folosită pentru mai multe scopuri. Tu trebuie să îl găseşti pe al tău: lucru de acasă, dezvoltarea talentelor persoanale, seri dejocuri cu prietenii, mini-home-cinema, dormitor, sală de fitness, bucătărie de vară şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.