TIOR

Improspatare instant a locuintei

Cum înnoieşti rapid aerul locuinţei tale? Ar trebui să ai oricând un plan de rezervă pentru eventualitatea unei vizite neaşteptate sau a altor astfel de evenimente de peste zi. Poate pur şi simplu îţi vei dori o casă ordonată şi nu ai chef să faci curăţenie „de-adevăratelea”.

 

Schimbă pernele... între ele!

 

Poţi să schimbi pernele din living cu cele dintr-unul dintre dormitoare, să le schimbi numai husele sau să le muţi pe cele de pe canapea pe fotoliu şi pe cele din fotoliu pe canapea. Dacă le şi umfli puţin, este suficient. Nu durează mult, dar este o mişcare de efect.

 

Întinde masa.

 

Amenajează-ţi livingul ca şi cum ai aştepta pe cineva la masă! Aşază faţa de masă preferată, iar pe masă, vaza care se asortează cu faţa de masă; în vază, flori proaspete, parfumate. Ţine la îndemână şi tacâmuri curate, şi farfurii curate – dacă se poate, în seturi.

 

Să fie ordine!

 

Încearcă să menţii, pe cât se poate, ordine în fiecare cameră. Nu curat, ordine. Să pară totul aşezat la locul său. Nu contează dacă, atunci când deschizi sertarul, sar elefanţi pe tine sau dacă atunci când deschizi şifonierul camera arată ca după tsunami.

 

Mai ales dacă ştii că eşti o fiinţă uşor haotică, este bine să păstrezi sertarele superioare cât mai goale, dar şi unul dintre dulapuri aşa încât, în situaţii de urgenţă, să poţi aduna şi să îngrămădi totul acolo. Nu mai spune nimănui că ai citit undeva acest sfat şi, mai ales, nu spune unde!

 

Înrămează arta contemporană.

 

Dacă îţi place să te joci de-a artistul şi să desenezi sau să faci colaje sau, şi mai bine, dacă ai copii care cochetează cu artele plastice, nu ezita să creezi mici galerii ale familiei. Înrămează desenele celor apropiaţi şi aşază-le pe toate într-o singură zonă din casă – astfel va arăta ca un vernisaj veritabil!

 

Regândeşte ordinea decoraţiunilor.

 

Schimbă aranjamentele de pe măsuţa de cafea. Pe măsuţa de cafea trebuie să schimbi din când în când ordinea lucrurilor pentru a-i împrospăta aspectul. Astăzi muţi aici ghiveciul cu aloe vera, peste alte două-trei zile schimbi lumânarea cu un bol mic cu potpourri, peste o săptămână schimbi teancul de cărţi cu titluri noi. Şi uite aşa livingul va avea mereu o vibraţie proaspătă, mulţumită aspectului piesei care de obicei se găseşte exact în mijloc: măsuţa de cafea.

 

Mizează pe aranjamente de câte 3 obiecte cu design diferit. O mulţime de 3 obiecte reprezintă un aranjament echilibrat şi dinamic. De asemenea, trebuie să ţii cont că atunci când te gândeşti la "prospeţime" te gândeşti şi la o senzaţie olfactivă plăcută: ţine la îndemână un odorizant de cameră, cum ar fi o lampă de aromatizare, care are şi un aspect plăcut. 

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI