Importanta culorilor in amenajarile interioare – partea a II-a

16-08-2015 / Blog amenajari locuinte

Alegerea culorilor pentru amenajarea locuinței este în continuare un subiect fierbinte. Dacă ai citit deja partea I a articolului „Importanța culorilor în amenajările interioare”, este momentul să aprofundezi lecția despre culori.


Suntem diferiți, iar acest aspect se poate vedea și în modul în care alegem să ne amenajăm locuința. În timp ce unele persoane preferă mobilier în culori neutre și pereți colorați puternic, altele se află la polul opus. Indiferent unde te situezi, trebuie să respecți câteva reguli cromatice.


Nuanțe neutre plus o pată de culoare


Te-ai hotărât, pereții rămân într-o nuanță neutră. Acum rămâne să stabilești dacă pata de culoare va fi pe covor, mobilier, obiectele de iluminat. Noi vă sugerăm câteva combinații contrastante de întunecos-luminos, care se pot realiza în funcție de preferințele fiecăruia. Tu ce ai alege din galeria noastră foto?


Paleta cromatică aleasă corect


Designerii folosesc diverse tehnici pentru a alege corect o paletă cromatică. Una dintre acestea se referă la atmosfera pe care o anumită culoare o inspiră. Pentru a merge la sigur, poți opta și tu să te identifici cu mesajul cromatic transmis. Nuanțele neutre împreună cu cele de albastru și verde te duc cu gândul la natură, în timp ce culori precum roșu sau purpuriu inspiră emoție, trăiri intense. Noi am spune că folosirea unor culori reci (verde, albastru) se potrivesc cu o locuință de la munte, iar culorile calde (roșu, galben, portocaliu) cu o bucătărie primitoare, căci o astfel de cromatică ajută la creșterea apetitului.


Culori inspirate din natură


Nu te lăsa pradă trendurilor sofisticate dacă personalitatea ta îți sugerează să alegi o alfel de paletă cromatică. Experiențele senzoriale din trecut pot conduce la alegerea unor culori care să-ți păstreze amintirile vii. Te poți inspira din natură. Verdele intens al copacilor și coloritul inedit al frunzelor, de la auriu până la roșu, creează o combinație îndrăzneață. Alege echilibrul, prin adăugarea nuanțelor neutre în amenajarea căminului tău.


Neutru în loc de alb


Atunci când cunoaștem importanța paletei cromatice, ne raportăm în cunoștință de cauză când vine vorba de alegeri. Albul ți se pare plictisitor, dar știi că o bună alternativă sunt culorile neutre. În acest caz, nu uita să diversifici modelele și țesăturile materialelor pe care le folosești. Cu această alegere poți să te bucuri de un efect de invidiat: locuința ta pare mult mai spațioasă.


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.