TIOR

Iluzii optice in casa

Înainte de orice, cu siguranţă ai vrea să ne întrebi de ce am crede noi că se potrivesc iluziile optice în interiorul unei locuinţe. Răspunsul este că nu se potrivesc în interiorul oricărei locuinţe, dar, dacă şi ţie îţi plac, acestea oferă un plus de dinamism şi de haz oriunde sunt afişate. Dacă îţi doreşti ceva chiar deosebit, atunci iluziile optice sunt prietenele tale.

 

Tapet... la scară largă

 

Poţi lipi pe podea sau pe tavan un tapet foarte mare (unul care nu ajunge până pe pereţi), aşa încât să acopere întreaga suprafaţă. Caută o fotografie făcută cu rezoluţie foarte mare fie cerului (dacă tapetul creat va fi pentru tavan), fie unei privelişti de pe un bloc foarte înalt (dacă tapetul este pentru podea). După ce ai găsit imaginea potrivită, mergi la un centru unde au o imprimantă destul de mare şi de performantă şi realizează tapetul personalizat. Următorul pas este să te bucuri de ideea aceasta năstruşnică din confortul propriei locuinţe.

 

Pereţi albi şi proiecţii de „camera obscura“

 

Pentru că această idee este mai des întâlnită, am ales numai imagini care ilustrează acest concept pentru galeria foto. Va fi nevoie de puţină muncă, dar rezultatele sunt destul de plăcute încât să îţi dedici timpul şi resursele acestui proiect.

 

Cum se creează o „camera obscura“?

 

Alege o cameră cu o vedere frumoasă şi o fereastră nu foarte mare: cu cât este fereastra mai mică, cu atât este mai bine pentru acest proiect. Apoi, asigură-te că intensitatea luminii naturale este cât mai puternică: vremea înnorată sau o privelişte umbrită nu ar fi foarte eficiente pentru acest proiect.

 

Acoperă întreaga fereastră cu o bucată de plastic netransparent, opac. Să nu mai treacă niciun strop de lumină naturală prin el sau pe lângă el. Decupează o gaură mică în acest plastic. Acordă-ţi timp să te obişnuieşti cu imaginea şi cu lumina, apoi măreşte gaura în aşa fel încât să fie reprezentată cât mai bine şi mai complet pe peretele rezervat.

 

Păstrează peretele din faţa ferestrei şi tavanul cât mai libere: cu cât decoraţiunile pentru acestea sunt mai discrete, cu atât este mai bine.

Se poate folosi o lentilă pentru inversarea imaginii, aşa încât aceasta să fie proiectată aşa cum o percepem şi noi. Următorul pas este să faci fotografii: prima va fi un test, dar va trebui să repeţi „testul“ până la rezultate mulţumitoare (acordă atenţie timpului de expunere: cu cât acesta este mai mare, cu atât rezultatele s-ar putea să fie mai bune).

 

Sursa: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI