TIOR

Idei pentru detalii elegante

În interiorul locuinţei tale, este posibil să vrei să ai lucruri elegante, mai ales în dormitorul părinţilor şi în living. Acestea nu trebuie să fie foarte pretenţioase, ci doar elegante, subtile, diafane, „finuţe“. Acest articol poate cu uşurinţă intra în categoria celor despre cum detaliile contează, căci eleganţa adevărată se regăseşte în acele câteva lucruri mărunte pe care în mod normal nu le-ai băga seamă.

 

Nuanţează culoarea pereţilor

 

Dacă vrei pereţi gri sau albi (şi ai face bine să vrei, căci acestea sunt culorile alese de obicei de designeri pentru a zugrăvi o cameră elegantă), nu îi lăsa pur şi simplu gri sau albi: toarnă un strop de culoare în var înainte de a-l împrăştia pe pereţi. Scopul este să obţii un var nuanţat subtil în culoarea ta preferată pentru pereţii şi tavanul camerei pe care vrei să o decorezi – apoi îţi va fi mai uşor să decorezi în culorile potrivite întreaga încăpere.

 

Nu alege orice lustră

 

Trebuie să fie o lustră elegantă, simplă, cu bun gust. O lustră ca Eva Longoria sau prinţesa Diana. Sunt excluse candelabrele: candelabrele nu sunt elegante, sunt masive, împopoţonate, greoaie. Eleganţa este în lucrurile discrete, simple, înguste.

 

Draperii simple, lungi.

 

Simplitatea este o constantă a eleganţei: dacă alegi prea multe ornamente, o cameră devine mult prea dinamică şi prea „vorbăreaţă“ pentru a mai fi elegantă. Discreţie, intimitate, simplitate. Iată de ce ferestrele tale au nevoie de perdele şi draperii simple, lungi din tavan şi până la podea.

 

Apreciază plantele de ghiveci

 

Trebuie să alegi plantele potrivite: nu orice plantă este elegantă. Umple-ţi locuinţa cu ferigi şi vezi dacă ţi se pare elegant. Exotic, da; elegant? Nu. Dacă vrei eleganţă şi plante de ghiveci, alege cale, orhidee, bambus sau bonsai.

 

Apoi, alege ghiveciul potrivit: acesta poate avea orice formă şi orice dimensiune, orice model. Important este să se asorteze cu restul încăperii şi să completeze cumva acest decor. Este drept că liniile unduitoare dau o anumită eleganţă, dar ghiveciul tău poate fi şi colţuros dacă este transparent sau are un model elegant.

 

Topiary

 

Topiary, pentru cei ce nu ştiu, este arta de a tunde arbuşti. Şi acum te vei gândi, instantaneu, la bonsai, chiar dacă aceştia nu sunt singurii care trebuie tunşi.

 

Nici măcar nu contează dacă discutăm despre plante de interior sau plantele din grădină – important este ca plantele de decor să fie naturale ( nici să nu te gândeşti la decorarea unei camere elegante cu plante artificiale!) şi să fie aranjate frumos: tunse, frizate.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI