TIOR

Idei pentru animale de companie mai fericite

Există iubitori de animale care donează adăposturilor pentru animale, iubitori de animale care adoptă animale de companie, iubitori de animale care investesc într-un animal de rasă şi iubitori de animale care îşi răsfaţă prietenul necuvântător.

 

Galeria foto va ilustra şi lucruri bune pentru animalele de companie, create sau achiziţionate pentru sporirea confortului animalului de companie în limitele pragmatismului, dar vei găsi acolo şi câteva imagini care vor servi ca exemple de "aşa nu" sau ca simple surse de amuzament.

 

Ce să faci, totuşi, pentru a avea cât mai bine grijă de animalul de companie?

 

Ia în considerare necesităţile specifice vârstei.

 

Animalele, la fel ca oamenii, îmbătrânesc. Odată cu trecerea anilor şi înaintarea în vârstă, vor avea necesităţi uşor diferite: diversificarea exerciţiilor, schimbarea programului de plimbare, aşezarea vaselor cu apă şi cu mâncare puţin mai sus, pentru a nu-şi forţa încheieturile slăbite şi aşa mai departe.

 

Dacă ai un animale de companie, acordă atenţie schimbărilor de comportament şi atunci când nu înţelegi ce se întâmplă cu prietenul tău îmblănit, consultă un veterinar sau măcar o altă persoană care are sau a avut acelaşi fel de animal de companie: diferitele rase de pisici sau câini au afecţiuni, predispoziţii şi moduri de manifestare diferite.

 

Oferă-le un loc de joacă.

 

Toate animalele au nevoie de joacă, de mişcare! Aminteşte-ţi că ele, iniţial, au fost animale sălbatice care nu aveau o limită de spaţiu şi care erau nevoite să vâneze sau să parcurgă kilometri întregi pentru găsirea unui adăpost sau a unei surse de mâncare sau de apă.

 

Aşadar, câinii trebuie să alerge mult şi să simuleze acţiunile specifice rasei lor. În acelaşi timp, pisicile au nevoie de locuri unde să alerge, locuri unde să se caţere, locuri unde să îşi ascută gheruţele (fără a-ţi ucide mobilierul) şi ceva "de vânat" (o mingiuţă, un şoricel cu cheiţă etc) înainte de servirea mesei pe care o va primi de-a gata în bolul său.

 

Asigură-le familiarizarea cu mirosuri, sunete şi imagini.

 

Nu ţine animalele izolate de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, al tuturor. Oferă-le acces la diferitele mirosuri, diferitele tipuri de vietăţi, diferitele sunete şi imagini, pentru a nu fi temătoare. Aeriseşte casa des, primeşte oaspeţi, plimbă-ţi animalul de companie, oferă-i o privelişte – asigură-te că primeşte diferiţi stimuli în aşa fel încât să nu îl înspăimânte.

 

Un animal îndrăzneţ este un animal energic şi plin de viaţă şi, dacă tot îţi iei un câine sau o pisică, nu credem că ţi-ai dori să stea ca o piatră. În acest caz, îţi recomandăm broaştele ţestoase şi fermele de furnici.

 

Animalele au nevoie de un culcuş...

 

... iar tu va trebui să le asiguri un loc unde să se culcuşească. Fie că este un şezlong lângă calorifer sau în partea de sus a arcadei (unde nu ajungi cu capul), fie că este un pătuţ haios şi primitor, animalele tale de companie trebuie să aibă propriul loc unde să se culcuşească, mai ales că ar fi bine să nu le înveţi să stea în patul sau în canapeaua "pentru oameni".

 

Totuşi, nu trebuie să exagerezi în acest sens: un pătuţ improvizat într-un coş împletit din nuiele unde ai aşezat o pernuţă şi, poate, o păturică ar trebui să fie suficient; nu este nevoie nici de canapele de piele făcute la comandă după măsura pisicii, nici de pahare mari de cristal în care pisica ta să se unduiască, nici de boluri de aur din care câinele să îşi bea apa plată importată din Franţa.

 

Sursa foto: houzz.com, boredpanda.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI