Idei pentru amenajarea subsolului

16-03-2015 / Blog amenajari locuinte

Dacă ai norocul ca, în afara locuinţei propriu-zise, să mai ai şi un beci, o pivniţă, un demisol sau un subsol, nu irosi acest spaţiu pentru a-l umple cu dulapuri, cutii pline de obiecte uitate şi pânze de păianjeni, ci personalizează acest loc în aşa fel încât să îţi facă plăcere să îţi petreci timpul aici şi să ai şi loc pentru toate obiectele personale care sunt de păstrat.

 

Ce poţi face în subsol?

 

Trebuie să priveşti subsolul ca pe o cameră-bonus unde poţi face orice îţi doreşti. Să zicem că ai foarte multe obiecte care trebuie depozitate undeva. Vei sacrifica spaţiul de sub scări şi poate şi un perete pentru dulapuri care să fie înalte până în tavan şi cât de late îţi permite camera. Şi în rest?

 

În rest vei putea să ai propriul atelier de tâmplărie, de pictură sau de lucru manual, poţi avea un atelier pentru repararea bicicletei sau a maşinii, poţi avea propriul colţ pentru lectură, poţi avea un bar cu clientelă pe alese (da, adică numai pentru apropiaţii tăi), poţi avea o cameră de joacă (nu contează dacă este pentru oamenii mari sau pentru copii), poate fi locul unde înveţi să cânţi la un instrument fără să terorizezi pe nimeni sau locul care se transformă ocazional în atelier culinar sau pivniţă pentru vinurile cele mai alese.

 

Care este stilul preferat în general?

 

Bineînţeles că ai un stil al tău! Poate tot restul casei este amenajat după gustul soţiei ori al soţului. Subsolul poate fi al tău – ar fi o împărţire a spaţiului şi a dominării aproape legitimă. Ce stil de amenajări interioare vei alege? Tradiţional, industrial, eclectic, mediteranean, „glamorous” (luxos/opulent/elegant), modern, rustic, meşteşugăresc sau shabby chic? 

 

Dacă şi restul casei este împărţit în mod egal între locatarii săi, atunci va trebui să împarţi şi subsolul cu familia ta şi să te foloseşti de trucurile învăţate până acum despre delimitarea spaţiului fără pereţi

 

Şi acum ce?

 

Ştii ce ţi-ar plăcea să faci, ştii şi cam ce stil vei adopta pentru amenajarea subsolului sau a demisolului. Următorul pas este să consulţi şi ceilalţi locuitori ai casei pentru a vedea ce variantă votaţi şi ce ar fi cel mai bine pentru familia ta.

 

Apoi, nu mai rămâne decât să măsori foarte bine spaţiul şi să delimitezi beciul în aşa fel încât să fie toată lumea mulţumită, chiar şi dacă pentru unele activităţi ar trebui să alegi decoraţiuni sau piese de mobilier extensibile sau pliabile. Este bine să ai un al doilea living şi să fie o cameră atât flexibilă încât să îi poţi schimba cu uşurinţă destinaţia.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.