TIOR

Idei indraznete pentru tapiterie

Te-ai plictisit de mobilierul de acasă? Poţi face mici modificări care să îi schimbe total aspectul: recondiţionarea mobilierului sau schimbarea accesoriilor.

 

Adună turma la un loc.

 

Dacă eşti fan al animal print-ului (am zis animal print, nu leopard print), nu trebuie să laşi nimic să te oprească din a-ţi cumpăra huse pentru canapea, covoare sau scaune tapisate cu un material cu acel tip de imprimeu. Important este să potriveşti imprimeurile între ele şi să le aduni într-o singură zonă, nu le împrăştia prin toată casa!

 

Alege contrastul!

 

Îndrăzneşte, colorează şi nu şterge! Sunt lucruri mărunte care îţi stau pe creier: ai mers la cumpărături, ai văzut fotoliul visurilor, colorat şi confortabil, dar nu l-ai cumpărat pentru că nu se potrivea cu planul.

 

Dă-l încolo de plan! Îţi place ceva? Se încadrează în buget? Cumpără-l! Altfel, vei rămâne cu gândul la acel obiect. Următorul pas este să găseşti o modalitate de a-l asorta, iar posibilităţile există: asortezi cu perdeaua, cu tapetul, cu un autocolant, cu vreo două pernuţe decorative aşezate pe canapeaua de alături.

 

Împrumută imprimeuri de la alte culturi.

 

Aminteşte-ţi de desenele pe care le au indienii pe poncho-uri, de broderiile turceşti sau de imprimeurile din Uzbekistan – da, anul acesta, vedeta în materie de imprimeuri şi broderii este acel tip de model numit suzani. Crede, cercetează, cumpără şi asortează!

 

Îţi plac dungile? Arat-o!

 

Majoritatea persoanelor se feresc de imprimeuri prea îndrăzneţe, prea colorate, din teama de a nu pica în ridicol. Nu există acest risc dacă ai un sfătuitor bun sau un ochi cu simţ estetic. De exemplu, uită-te la canapeaua asta îndungată: este hipnotizantă! Pentru că ea atrage atenţia, va trebui ca celelalte obiecte din încăpere să fie cât mai cuminţi, în culori nu prea evidente, dar merită!

 

Divide şi cucereşte!

 

O singură canapea (sau o singură husă) poate avea pe ea mai multe modele şi texturi – cam cât de multe? În funcţie de dimensiunile canapelei şi de gustul omului, acestea variază de la 2 la 30! Culori, culori, culori! Sunt o bucurie!

 

Totuşi, din nou va trebui să te atenţionăm: nu oricine poate face o astfel de alegere, însă acela care o face este un erou al home designului şi va trebui să rămână astfel prin alegerea decoraţiunilor şi accesoriilor corecte mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI