TIOR

Idei de lucru manual pentru acasa (II)

Poate ţie ţi-au plăcut sau nu ţi-au plăcut ideile din articolul anterior, dar noi credem că au fost destul de bune încât să continuăm cu alte sugestii de proiecte handmade. Lucrul manual este o modalitate bună de destindere, dar şi un mod uşor şi plăcut de a-ţi reuni familia pentru a face ceva constructiv. Partea bună? De fapt, încă o parte bună a lucrului manual este că astfel de proiecte îşi găsesc locul şi utilitatea în oricare cameră din locuinţa ta. Aşadar... urmăreşte-ne, salvează ideile care îţi plac şi înfrumuseţează-ţi casa aşa cum crezi de cuviinţă.

 

Artă urbană în interior

 

Există tehnica aceasta de a reproduse modele din nou şi din nou cu ajutorul unui tipar (decupaj într-un material solid: placaj, plastic, carton foarte gros etc) care se numeşte "stencil". De obicei, tehnica este folosită de artiştii urbani care-şi lasă diferite semnături prin locurile vizitate şi nu ne referim la taguri, ci la imaginile acelea create după tipar.

 

Ca să înţelegi mai bine, uită-te la prima imagine din galeria foto şi vezi: peretele a fost vopsit într-o nuanţă de violet, după care au fost aplicate alte straturi de vopsea cu o nuanţă mai închisă şi încă un rând de modele cu o nuanţă mai deschise. Acela nu este tapet. Acela este un perete unde s-au făcut stencil-uri.

 

Un avizier frumos şi ieftin

 

Dacă şi ţie ţi s-a întâmplat să vezi o idee drăguţă despre chestii pe care să le prinzi de un avizier, dar nu ai avizier, iar cele din comerţ îţi par ridicol de scumpe (în fond, este o placă de plută sau de carton, de ce să dai o pensie pe el?), este vremea să îţi faci chiar tu un astfel de loc pentru bileţelele simpatice. Îl poţi crea dintr-un carton foarte gros pe care îl vei decora frumos, din polistiren, din dopuri de plută etc.

 

Alt substitut pentru tapet

 

Imprimă pe coli de hârtie (eventual, din cele gălbui sau de orice altă culoare, nu albe) un "pattern" la alegere. Important este ca imaginea să aibă calitate bună, aşa încât şi imaginile imprimate să arate bine. Poţi diversifica nuanţele în momentul imprimării, dacă îţi doreşti un aspect mai haios, mai jucăuş. Bineînţeles, modelele acestea pot fi desenate şi manual, dacă ai răbdarea necesară şi un strop de talent sau îndemânare.

 

Foile pe poţi lipi de perete sau le poţi prinde cu piuneze, iar acestea, la rândul lor, pot fi colorate, argintii sau aurii. Vei stabili acest lucru în funcţie de restul elementelor din camera cu tapet fals.

 

Borcane suspendate pentru mărunţişuri

 

Mai ales în ateliere sau în bucătărie, astfel de "invenţii" se dovedesc tare utile: prinzi capacul cu un şurub în partea inferioară a raftului (spaţiu care, de altfel, ar fi irosit), apoi în borcan pui ce-ţi trebuie: năsturei, condimente sau cuie, în funcţie de scopul camerei unde se află raftul respectiv.

 

Decorarea pereţilor cu abţibilduri

 

Pare de prost gust dacă citeşti numai subtitlul, dar nu este. Uită-te şi în galeria foto şi vei vedea că este un mod uşor de a decora pereţii cu lucruri drăguţe şi ieftine.

 

Lădiţe sau rafturi? Da!

 

Poţi găsi prin casele bunicilor, le poţi cumpăra sau le poţi crea: lădiţele din lemn sunt utile, indiferent de unde provin. Le fixezi în perete, dar nu ca pe lădiţele care sunt, ci le prinzi cu fundul de perete, aşa încât să fie şi lădiţe şi rafturi în acelaşi timp. Pe poţi vopsi sau îmbrăca în autocolant, pentru a le oferi un aspect împrospătat şi simpatic.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI