TIOR

Idei de furat

Nu-i aşa că sunt câteva localuri pe care le-ai vizitat în ultima vreme şi te-ai gândit că ţi-ar plăcea să poţi trăi acolo? Sau că îţi plac măcar câteva lucruri de acolo? Iată despre ce vom discuta în acest articol: despre lucrurile pe care le poţi vedea în localuri şi idei pe care le poţi fura de acolo pentru a-ţi face locuinţa să arate chiar şi mai prietenoasă decât era până acum.

 

Unde se poate aşeza lumea?

 

Fură-le ideile de mobilier de şezut! Unde se poate aşeza lumea în cafenele şi pub-uri? Pe taburete, banchete masive din lemn sau banchete tapisate, canapele, scaune de tot felul, fotolii sau balansoare. Alege varianta care te atrage pe tine cel mai mult, indiferent că acest lucru înseamnă mobilier vintage, mobilier lucrat manual sau mobilier cumpărat din magazin.

 

Amenajează un bar frumos. Poate chiar unul cu „fereastră”.

 

Cum se poate cafenea fără bar? Nu se poate! Dacă îţi place suficient de mult să stai la bar, atunci amenajează unul şi acasă – unul cât de mic. Dacă ai bucătăria sau măcar livingul suficient de spaţioase, sacrifică un colţ din acestea pentru a fixa câteva rafturi, un bar (poate chiar unul cu fereastră, ca cel din a doua imagine din galeria foto) şi câteva scaune de bar.

 

Agaţă undeva o tablă unde să scrii cu creta.

 

De obicei, în baruri există o tablă pe care ospătarii scriu cu cretă meniul zilei sau oferta zilei. Poţi găsi cu uşurinţă şi tu o tablă (nici nu trebuie să fie foarte bine) pe care să o fixezi pe unul dintre pereţii casei. Aici poţi nota meniul zilei sau, şi mai bine, un gând bun pentru cei dragi!

 

Ia în considerare finisaje cu aspect brut.

 

Foarte multe locuri publice mizează pe aspectul brut sau chiar „sauvage”, dacă ne dai voie să zicem aşa. Adică: pereţi scorojiţi, pereţi din ciment (unii aleg să picure şi un pic de pigment în acel ciment) sau pereţi placaţi cu piatră naturală sau din cărămidă, fără să „finiseze”. Totuşi, aspectul general este unul plăcut, relaxat şi primitor. Poţi încerca şi tu acasă un aspect uşor industrial, dacă-ţi e pe plac această idee.

 

„Profită” de artiştii locali.

 

Nu poţi spune că „la mine în localitate nu sunt artişti”. Dacă ai impresia că nu sunt este doar pentru că nu ştii de ei, dar ei există. Aşadar, documentează-te, contactează-i şi cere-le să facă, special pentru tine şi casa ta, o operă de artă. Plăteşte cinstit şi bucură-te de opera ta de artă, o piesă unicat.

 

Nu te teme de faptul că ai apelat la un artist necunoscut, căci adesea artiştii „anonimi” sunt cei care fac cele mai frumoase opere şi cei care pun suflet în ceea ce fac. Dacă îţi place, nu trebuie să ai nicio ezitare în a înmulţi astfel de opere de artă în locuinţa ta. Şi îndrăzneşte! Majoritatea tablourilor din baruri şi cafenele sunt lucrate de artişti care nu sunt foarte cunoscuţi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI