TIOR

Idei de amenajari interioare pentru o familie numeroasa

Unde-s mulţi, puterea creşte! Problemele apar atunci când puterea creşte direct proporţional cu dezordinea şi când nu se mai găseşte loc pentru încă un membru al familiei. O bună organizare poate rezolva orice astfel de neregulă.

 

Ideal ar fi ca fiecare membru al familiei să aibă camera şi dulapul său, de care să fie responsabil. Totuşi, acest lucru nu se întâmplă decât la „case mai mari”, iar de cele mai multe ori trebuie să învăţăm să împărţim în mod egal spaţiul de care dispunem. Iată câteva sfaturi utile pentru amenajări interioare eficiente pentru familiile mari.

 

Ordine încă de la intrare

 

Fiecare membru va avea propriul dulăpior la intrarea în noua locuinţă. Aici este locul încălţămintei, al gecilor şi eşarfelor. Fiecare dulap va fi cât mai îngust, dar toate vor fi secţionate la fel: două rafturi pentru încălţăminte, iar în partea de sus câteva cuiere pentru pălării, un loc pentru umbrelă şi multe umeraşe pentru geci şi jachete. Sus de tot, fiecare trebuie să aibă un dulap închis, pentru depozitarea hainelor groase (geci, fulare) în timpul verii.

 

Bucătărie spaţioasă pentru familie numeroasă!

 

Indiferent de numărul membrilor familiei dumneavoastră, bucătăria trebuie să fie destul de încăpătoare pentru toată lumea. Recomandarea este ca mobilierul de bucătărie să fie dispus pe lateralele acesteia, iar în mijloc să se afle masa, unde fiecare va avea scanul său. Deşi susţinem personalizarea obiectelor din bucătărie (scaune, pahare, tacâmuri etc), acest lucru rămâne la latitudinea şi longitudinea dumneavoastră.

 

Spaţii multiple de depozitare

 

Întotdeauna se va dovedi utilă o a doua cămară, cu rafuri de diferite înălţimi, cutii pentru obiectele mai valoroase şi agăţători pentru cele care trebuie depozitate pe verticală. Ţineţi cont şi de faptul că locuinţele aglomerate trebuie exploatate pe înălţime, aşadar dulapurile şi cămările trebuie să fie înalte până la tavan şi pe cât de pline posibil.

 

Mai multe electrocasnice

 

Sigur că două maşini de spălat consumă mai mult, dar măcar va dura mult mai puţin să spălaţi toate rufele familiei dumneavoastră. Tot pentru mai multă eficienţă şi o mai bună înţelegere este recomandat să existe minimum două televizoare – la unul se vor uita părinţii la ştiri, la celălalt, copiii la desene animate. De asemenea, dacă achiziţionaţi jocuri pentru cei mici, va trebui să fie din cele care acceptă mai mulţi jucători în acelaşi timp sau să fie câte un joc pentru fiecare copil.

 

Mai mulţi copii?

 

De obicei în cazul familiilor cu doi sau mai mulţi urmaşi este recomandat să se opteze pentru paturi suprapuse, dacă există o singură cameră pentru copii sau două camere, dar mici. De altfel, celor mici sigur le va plăcea să doarmă împreună cel puţin până în adolescenţă.

 

Dacă toată familia dă stingerea în acelaşi timp, nu ar fi rău ca toaleta să aibă uşă separată de restul băii, unde să fie duşul şi chiuveta... sau chiuvetele. Când toţi copiii stau aliniaţi la spălat pe dinţi, veţi observa necesitatea unei a doua chiuvete... sau a unei a treia chiuvete. Fiecare trebuie să aibă la baie oglinda şi dulăpiorul propriu, de preferinţă ajustate după înălţime.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI