TIOR

Iarasi transformam garajul...

Amenajarea garajului este, adesea, o activitate pe care ţi-ai dori să o amâni cât se poate de mult, mai ales din cauză că nu ştii de unde să începi. Totuşi, acest lucru nu ar trebui să te împiedice să amenajezi unul dintre cele mai frumoase spaţii pentru petrecerea timpului liber sau dintre spaţiile de lucru.

 

Din garaj în mini cafenea

 

Maşina ocupă spaţiu, cere investiţii permanente şi nu este foarte prietenoasă cu mediul – renunţă la ea şi ia-ţi o bicicletă, apoi deschide-ţi garajul, fă ordine şi transformă-l într-o mini cafenea de toată frumuseţea. Ai nevoie de amenajarea unui bar într-un colţ, de câteva măsuţe şi scaune asortate, de o cafetieră şi un mini depozit de băuturi (răcoritoare, alcoolice, substanţe din care să prepari alte băuturi), pahare şi căni de diferite modele. Mesele acoperă-le cu feţe de masă chic, iar pe scaune aşază huse cu pernuţe moi, aşa încât să stai cât mai confortabil.

 

Din garaj în birou

Dacă ai destulă inventivitate, poţi amenaja un spaţiu de lucru în garaj şi dacă ai aici o maşină. Cel mai bine ar fi, totuşi, ca acest spaţiu să fie cât mai liber şi cât mai bine luminat dacă vrei să lucrezi aici. Pentru a amenaja aici un birou, vei avea nevoie cel puţin de o măsuţă, un scaun, un dulap (dimensiunile acestuia vor diferi de la caz la caz) şi o veioză.

 

Îţi poţi alege apoi orice ornamente, accesorii şi decoraţiuni: covoare, perdeluţe, tablouri, lumânări parfumate, organizator de documente, diferite machete etc. Nu uita că este frumos să împarţi spaţiul de lucru, dacă mai are şi altcineva treabă de acasă – în cazul în care chiar este nevoie de amenajarea a două spaţii de lucru în biroul de acasă, uite aici câteva sugestii.

 

Din garaj în living

 

Cel mai uşor ar fi să transformi spaţiul care a revenit, anterior, garajului, într-un living – câteva canapele nu foarte masive, un covor frumos, o măsuţă de cafea – şi gata! Apoi, dacă îţi doreşti, poţi aduce aici un televizor, un radiator, poţi alege corpuri de iluminat dintre cele mai frumoase, poţi desena pereţii sau îi poţi împodobi cu tot felul de ornamente, poţi înfrumuseţa această încăpere oricum îţi doreşti, cu produse cumpărate din magazin sau de la artizani sau cu obiecte create de tine sau cei dragi.

 

Important este să poţi stabili un singur stil de amenajări interioare pentru această încăpere, pentru ca apoi să combini apoi totul în cel mai armonios fel cu putinţă.

Din garaj în sală de mese şi/ sau bucătărie

 

Ştii de ce ar fi bine să amenajezi bucătăria în fostul tău garaj? Pentru că în acest fel nu s-ar mai răspândi miros de mâncare prin casă, nu te vor mai invada cei din familie (dacă îţi place să găteşti fără ajutor) şi poţi face puţin mai multă gălăgie – poţi cânta, poţi zdrăngăni farfuriile, poţi să nu îţi faci griji că trezeşti sau deranjezi pe cineva.

 

De altfel, dacă garajul tău este bine aerisit, poţi aşeza aici şi o masă, aşa încât o parte din acest garaj să devină dining sau sală de mese sau, pur şi simplu, o bucătărie completă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI