TIOR

Ia micul dejun intr-un spatiu frumos

Este foarte important să îți începi diminețile înt-un mod plăcut, colorat, vesel, energic. Amenajează-ți un colț din bucătărie, din living sau din dormitor, un loc în care să ai de toate și să îți facă plăcere să dejunezi. De asemenea, este important să ai o dietă sănătoasă și să te trezești odată cu soarele.

 

Pregătește-ți spațiul pentru micul dejun

 

Este foarte important să faci un ritual din servirea micului dejun – totuși, trebuie să nu fie un ritual monoton (nu servi aceleași alimente în fiecare dimineață). În fiecare dimineață, trebuie să iei micul dejun, așa că amenajează un locșor special pentru acest moment diurn care îți va marca întregul traseu de-a lungul zilei.

 

Rememorează cele mai plăcute mese

 

Amintește-ți care a fost cea mai plăcută dimineață și, respectiv, cel mai plăcut mic dejun luat vreodată. Apoi, încearcă să identifici detaliile aparte care au făcut acele momente speciale: prezența unui fruct aparte, a unei cești speciale de ceai sau a unui buchet de flori proaspete așezat pe masă sunt lucruri mărunte ce pot face diferențe mari. Reconstituirea este o variantă destul de bună pentru amenajarea unui mic dejun perfect.

 

O altă variantă ar fi compunerea unei scene pentru mic dejun din imaginație: o măsuță rotundă cu fața de masă în carouri roșii, scăunele cu pernuțe, parfum de liliac proaspăt în vază, muzică în surdină, un ceainic burtos în mijlocul mesei, farfurii cu mic dejun variat și gustos și, mai ales, câte un fel de desert în fiecare zi. Da! Dulciurile sunt o motivație bună pentru o zi minunată!

 

Ce mănânci?

 

Nu mânca mai multe zile la rând același lucru. Apoi, este important ca fiecare mic dejun să conțină tot felul de nutrienți: încearcă să consumi și produse lactate, și fibre, și fructe și legume proaspete. Meniul va suferi modificări în cazul diferitelor afecțiuni digestive sau în cazul urmării unei diete, dar tot va trebui să îți asiguri necesarul zilnic de vitamine și de minerale încă de la prima masă din zi.

 

Savurează-ți băuturile

 

Ne-am obișnuit greșit să asociem cuvântul "băutură" cu băuturile alcoolice și să excludem cafeaua, ceaiurile, sucurile naturale și așa mai departe.

 

Dar, pentru a nu ne abate de la subiect, vom spune numai atât: asigură-te că îți poți savura băutura favorită în minimum o dimineață pe săptămână: așază-te într-un loc al tău, cu o priveliște frumoasă și servește băutura la care ai râvnit ziua anterioară și pe care ți-ai pregătit-o cu atenție pentru a-i asigura calitatea.

 

Alternative

 

Așa cum scriam la începutul articolului, nu trebuie să iei micul dejun într-un singur loc, ci îl poți servi în bucătărie, în living sau chiar în dormitor, în grădină, în birou sau în atelier.

 

Desigur, există o condiție: creează-ți anterior toate condițiile necesare servirii mesei în oricare dintre colțurile casei îți dorești să se întâmple acest lucru.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI