TIOR

Home Design pentru incepatori

Cine zice că numai specialiştii ştiu să amenajeze o locuinţă într-un mod practic şi plăcut? Oricum tu ştii cel mai bine ce îţi doreşti să ai în casă şi ce nu. Tocmai de aceea, susţinem ideea ca tu, proprietar al casei în care locuieşti, să îţi amenajezi singur locuinţa. Pentru a-ţi fi mai uşor, îţi vom sugera câţiva paşi de urmat pentru realizarea proiectului de home design.

 

Alege ce îţi place.

 

Aşa cum am mai notat şi alte dăţi, trebuie să alegi ceea ce îţi place pentru amenajarea propriei locuinţe: poţi crea acea listă cu tot ce îţi doreşti sau un carneţel în care să lipeşti imagini cu obiecte care îţi plac sau cu moduri de amenajare care îţi plac şi aşa mai departe. Cel mai important este să nu faci nimic din ce ţi se recomandă de către oricine nu va locui în această casă dacă nu îţi convin aceste recomandări.

 

Stabileşte un buget.

 

Desigur că trebuie să stabileşti un buget! Trebuie să te încadrezi în resursele pe care le deţii aşa încât să poţi amenaja o casă întreagă cu acele resurse. Va trebui să drămuieşti totul foarte atent ca banii să îţi ajungă pentru tot ceea ce ţi-ai propus să cumperi şi să realizezi în interiorul locuinţei tale.

 

Schiţează un plan al locuinţei.

 

Pentru a putea decora un spaţiu (orice spaţiu), este nevoie să cunoşti foarte bine structura respectivei zone. Un plan trecut cu grijă pe hârtie te va ajuta foarte mult, mai ales dacă realizezi corect următorul pas.

 

Măsoară totul.

 

Aşa este, chiar trebuie să măsori totul: fiecare colţişor, fiecare latură şi fiecare obiect pe care plănuieşti să îl aşezi în locuinţa ta. Nu vrei să cumperi un covor prea mic sau o canapea prea mare, mai ales că în lumea în care trăim se poate executa totul la comandă, aşa încât să se încadreze perfect.

 

Alege o culoare.

 

Întotdeauna trebuie să începi a alege o paletă cromatică pentru fiecare cameră, după propriile preferinţe şi după propriile gusturi. Desigur, poţi combina culorile după bunul plac. De asemenea, poţi începe amenajarea fiecărei camere de la un obiect care să îţi fie foarte drag şi să construieşti restul decorului de la acesta.

 

Cum poţi economisi.

 

Cel mai bine este, totuşi, să cumperi obiectele importante din fiecare cameră: utilează şi mobilează complet baia şi bucătăria, apoi cumpără paturi şi dulapuri pentru dormitoare, iar abia apoi gândeşte-te la amenajarea celorlalte camere şi a holului, precum şi la accesorii. De ce este necesar să adopţi această ordine? Pentru eventualitatea în care bugetul nu este destul de generos: mai bine rămâi fără tablouri prin casă decât să nu ai chiuvetă la bucătărie, nu crezi?

 

Ia în considerare măsuri temporare.

 

De asemenea, dacă bugetul este unul limitat, poţi lua în considerare măsuri temporare. Adică aşa: poţi păstra scaunele (sau orice alt produs utilizabil) din vechea locuinţă sau poţi cumpăra unele mai ieftine, chiar dacă nu se potrivesc perfect. Pentru moment, le vei folosi pe acestea, iar când reuşeşti să îţi refaci bugetul, vei înlocui totul cu produsele la care ai visat.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI