TIOR

Home Design – o treaba usoara

Poate că unele dintre articolele noastre te fac săai impresia că amenajarea locuinţei tale va fi o corvoadă, dar nu trebuie să fie şi adevărată această impresie. Tocmai de aceea vom crea acest articol: pentru a-ţi dovedi că home design-ul este un lucru uşor şi uşor de plăcut.

 

Cum faci ca amenajarea locuinţei tale să fie o activitate haioasă şi plăcută?

 

Nu te întinzi prea mult cu preţurile şi nu te grăbeşti.

 

Cel mai probabil ai un buget anume pentru amenajarea locuinţei şi nu fonduri interminabile. Prin urmare, ai răbdare şi caută lucruri (mobilă, finisaje, decoraţiuni etc) compatibile cu bugetul şi cu gusturile tale. Ca să te bucuri cu adevărat de ceva ce vrei să faci, trebuie să elimini factorii stresanţi. Nu te stresa pentru lucrurile scumpe, încearcă să le găseşti echivalente mai ieftine, să lucrezi chiar tu unele obiecte sau să găseşti meşteri şi meşteşugari care să poată face lucruri frumoase mai ieftine decât IKEA.

 

Improvizează.

 

Cele mai frumoase şi mai originale lucruri iau naştere dintr-o năzdrăvănie. Fă-ţi un tablou dintr-o bucată de tablă pe care să scrii cu creta – vei avea un tablou căruia să îi dai "refresh" din când în când. Cumpără o veioză simplă şi desenează pe abajurul ei cu markerul sau decorează-i abajurul cu un colaj realizat din imagini din reviste. Îndrăzneşte! Experimentează! Fă pe nebunul!

 

Totul este personal.

 

Bineînţeles că în casa ta totul este personal. Nu vei alege decât lucruri care ţie îţi plac, care ţie ţi se par practice, care ţie îţi spun ceva. Vintage, noi sau lucrate manual din obiecte reciclate sau din materiale noi, nu contează! Important este ca totul să fie raportat la persoana ta sau la preferinţele celor cu care vei locui.

 

Amenajează-ţi un loc pentru escapade.

 

Întotdeauna trebuie să ai un loc unde să evadezi. Unde să te poţi duce pentru a scăpa de stresul de la serviciu, de sunetele din casă sau din stradă, un loc perfect pentru tine: poţi crea o oază de linişte pe balcon, într-una dintre camere sau în baie, dacă o decorezi ca un mini spa.

 

Surprinde-te!

 

În primul rând, trebuie să fie un loc unde nu petreci foarte mult timp sau de care nu dai cu ochii oricum te-ai învârti prin casă. În al doilea rând, trebuie să ştii să alegi elementele bombastice potrivite, care să te poată surprinde de fiecare dată.

 

Iată, de exemplu, cum arată micul dressing din ultima imagine din galeria foto: culori puternice, obiecte de artă şi sisteme de organizare deosebite (ne referim la suporturile pentru pălării, în special). Pornind de la această idee, poţi improviza mai departe pentru un loc surprinzător la tine acasă: o uşă care de obicei stă deschisă, dar care pe spate să aibă tot felu de decoraţiuni, sau un dressing colorat, cu oglinzi mari, cu rame pompoase, cu accesorii făcute la comandă şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI