TIOR

Home Design, modul economic

Atunci când îţi amenajezi locuinţa, vrei să arate cât mai bine cu putinţă, dar adesea trebuie şi să te încadrezi într-un buget. Cum faci economie? Nu este obligatoriu să renunţi la visurile tale şi nici la calitatea obiectelor cu care te vei înconjura, ci doar să te orientezi foarte bine în privinţa variantelor pe care le ai.

 

Lucruri care au fost deja expuse.

 

Retailerii au adesea obiecte expuse pe care le schimbă periodic. Acestea nu sunt uzate şi nu au defecte, doar au preţuri reduse. Şi de ce te-ar deranja numai faptul că le-au mai văzut şi alţii? În final, sunt la fel de confortabile şi de plăcute ca celelalte – s-ar putea să nu fie nevoie decât de curăţarea cumpărăturilor după ce le-ai adus acasă şi le-ai asamblat, dar acest lucru trebuie făcut oricum, nu?

 

Joacă-te de-a designerul.

 

De obicei când vizitezi casele prietenilor tăi nu discutaţi şi despre ce schimbări ar vrea să facă fiecare? Poate n-ar fi o idee rea să vă strângeţi într-o zi la careva acasă pentru a face schimb de accesorii, aşa cum odinioară făceaţi schimb de surprizele de la gumele Turbo sau abţibilduri cu Action Man.

 

Unii dintre voi veţi vrea doar să înlocuiţi unele accesorii din casă cu unele noi, dar nu vă înduraţi să le aruncaţi, pentru că au valoare sentimentală. Nu-i aşa că ar fi plăcut să le revedeţi în casă la cei mai buni prieteni? Iată de ce schimbul de lucruri este o idee bună. În plus, nu presupune niciun fel de cheltuială, iar în acest schimb de lucruri puteţi face schimb şi de idei privind amenajarea locuinţelor voastre.

 

Asigură-ţi porţia de prospeţime.

 

O casă lipsită de prospeţime va avea de fiecare dată un aspect mai plicticos decât o locuinţă unde sunt aşezate ici-colo simboluri ale elementelor primordiale ale lumii. Cel mai adesea sunt recomandate accesorizările cu vegetale sau cu elemente acvatice (acvarii, fântâni etc).

 

Pune-ţi în folosinţă îndemânarea.

 

Dacă ai mai amenajat locuinţa până acum, atunci ştii deja că mâna de lucru înseamnă cheltuirea unei sume considerabile. Tocmai de aceea n-ar fi rău să înveţi tu să îţi baţi parchetul sau să îţi zugrăveşti pereţii. Iar dacă nu ai suficientă încredere în îndemânarea ta, atunci roagă un prieten sau pe cineva din familie să te ajute, recompensându-i prin alte favoruri.

 

Expune artă accesibilă.

 

Nu ai nevoie de tablouri semnate de Van Gogh pentru ca locuinţa ta să arate bine. Apelează la artiştii locali sau poate chiar la imaginaţia ta pentru a-ţi accesoriza locuinţa cu piese de artă, indiferent că este vorba despre vreun fel de sculpturi sau figurine sau despre tablouri.

 

Aşteaptă perioadele de reduceri.

 

Nu te grăbi să îţi cumperi lucruri care nu sunt absolut necesare în interiorul locuinţei tale. Poate ai observat deja sau poate nu, dar toate magazinele de amenajări interioare au, la un moment dat, reduceri. În funcţie de sezon şi de stocul fiecărui producător sau retailer, perioada de promoţie poate fi primăvara sau la finalul fiecăruia dintre celelalte anotimpuri.

 

Când sunt reducerile de preţ, foarte multe dintre obiectele comercializate ajung la valoarea lor corectă şi tot atunci este momentul potrivit pentru vânătoarea de lucruri frumoase şi accesibile pentru locuinţa ta. Totuşi, nu trebuie să cumperi lucruri doar pentru că sunt la reducere: alege-le doar dacă ai nevoie de ele şi doar după ce ai verificat dacă nu au vreun defect.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI