TIOR

Home Design, la un alt nivel

Amenajarea locuiţei poate fi un lucru simplu şi drăguţ sau poate fi un lucru ce-ţi taie respiraţia. Nu trebuie decât să ai imaginaţia fără limite sau să alegi să contractezi un designer care ştie cum să facă, de unde să comande sau de unde să cumpere pentru tine tot felul de piese (de mobilier sau de decor) pentru amenajarea locuinţei tale.

 

Noi îţi vom arăta câteva imagini care pe noi ne-au impresionat plăcut şi care, poate, te vor inspira şi  pe tine pentru amenajarea unei case într-un mod original.

 

O singură încăpere, mai multe niveluri

 

Despre amenajarea unei locuinţe pe mai multe niveluri am mai discutat în articolul despre delimitarea diferitelor zone în interiorul casei fără a te folosi de pereţi. Nivelurile pot fi sub suprafaţa podelei sau pot fi construite în partea superioară a camerei. Desigur, această idee nu se poate aplica decât atunci când îţi construieşti propria casă ori când te cunoşti cu dezvoltatorul blocului de apartamente noi sau, poate, dacă ştii un designer foarte bun.

 

O bibliotecă în tavan

 

În continuarea ideii cu amenajarea locuinţei pe mai multe niveluri, îţi sugerăm sa nu îţi mai ordonezi cărţile într-o bibliotecă banală, de perete, şi să te gândeşti la spaţii pe care, de altfel, nu le-ai folosi: la spaţiul de deasupra tocului uşii şi ferestrelor, la interiorul măsuţei de cafea sau la partea superioară a pereţilor, de jur împrejur: drumul spre rai ar trebui să fie plin de cărţi bune, nu crezi?

 

Podea din sticlă deasupra apei

 

Sigur, o podea din sticlă poate arăta interesant; dar gândeşte-te la o podea din sticlă şi o casă construită deasupra unei ape; acum pune-le în aceeaşi „propoziţie”. Imaginea a treia din galeria foto ar trebui să fie suficient de sugestivă în acest sens: se vede şi cum curge pârâul pe sub casă, şi cum creşte muşchiul pe marginea apei, iar restul casei oferă intimitatea necesară în interiorul locuinţei tale.

 

O căsuţă în copac fără copac

 

Dacă stai la casă şi dacă stai într-un apartament structurat pe două etaje, vei putea pune în practică această idee cam trăznită şi minunată dacă ai copii: construirea unei scări la nivelul inferior al locuinţei, desenarea unei tulpini şi a unei coroane stufoase de copac şi crearea unei pseudo-căsuţe deasupra (la etajul superior sau în pod). Galeria foto îţi este în continuare ghid pentru a asocia o imagine acestei idei ca să vezi dacă ţi-ar plăcea aşa ceva şi la tine acasă.

 

Scări cu spaţii de depozitare

 

Scările cu spaţii de depozitare ascunse într-ânsele nu mai sunt un secret sau o mirare. Dar trebuie să recunoşti că acela care s-a gândit dintâi la acest lucru a fost un geniu care a ajutat decisiv omenirea!

 

Pentru lecturi cu lumină naturală

 

Dacă îţi place să citeşti, cu siguranţă ştii să apreciezi la adevărata sa valoare lumina naturală, iar în acest caz un culcuş pentru lectură exact lângă geam nu poate fi decât un vis devenit realitate. Şi nici măcar nu-i atât de greu! Sigur, designul celui din galeria foto este ceva mai pretenţios, însă pentru oamenii de rând un fotoliu confortabil şi o păturică ar trebui să fie suficient.

 

Podea luminată cu fibră optică

 

Nu pentru duşul grăbit de dimineaţă, nu pentru momentele în care îţi satisfaci nevoile fiziologice, nu pentru când te pensezi sau te bărbiereşti, nu pentru când te speli pe dinţi... dar pentru atunci când vrei să faci o baie fierbinte şi relaxantă... iluminatul băii cu fibră optică este o idee foarte bună, nu cea mai scumpă, nu cea mai pretenţioasă şi, de altfel, cu un aspect plăcut şi inovativ!

 

Sursa foto: boredpanda.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI