TIOR

Gradina botanica de acasa

Ce plante poţi creşte în interiorul locuinţei tale? Ce anume contează mai mult pentru tine: pragmatismul sau estetica? Amenajează o grădină botanică la tine acasă. Am găsit câteva sfaturi care par utile pentru iubitorii de plante care nu se pot despărţi de verdeaţă în timpul iernii şi care au tot timpul nevoie de ghivece cu plante naturale în casa lor.

 

În acelaşi timp, recomandăm creşterea plantelor naturale în ghivece (vase din diferite materiale, de diferite dimensiuni şi forme, după necesităţile specifice fiecărei plante), căci acestea oferă mai multe beneficii proprietarilor lor: ajută la purificarea aerului, înfrumuseţează locurile unde sunt aşezate, oferă un plus de energie interioarelor şi pot contribui la alimentaţia personală. Poţi creşte plante aromatice (bune de pus în mâncare, dar plăcute şi ca miros, şi ca aspect), cactuşi din care se pot face diferite siropuri, lămâi, portocali şi aşa mai departe.

 

Ce plante ar trebui "migrate" în interior?

 

În timp, au fost aduse foarte multe tipuri de plante care au nevoie de un anumit climat. De exemplu, copacii citrici, ferigile, plante suculente şi plante perene (rozmarinul, de exemplu) au nevoie de protecţie împotriva frigului. Desigur, există şi plante care se păstrează mai bine afară în timpul anotimpului rece, însă acestea vor fi plantate direct în pământ şi nu vor fi "comutabile".

 

Plimbă ghivecele.

 

Imediat după ce aduci ghivece cu plante naturale în casă, indiferent că sunt cumpărate sau aduse din propria grădină unde le-ai păstrat ca atare, trebuie să le ţii o perioadă în "carantină" pentru a le verifica de dăunători, pentru a curăţa vasele respective şi pentru a găsi locul potrivit pentru ele în interiorul locuinţei.

 

Grupează vasele cu plante naturale.

 

De ce îţi recomandăm să grupezi vasele cu plante naturale? Avem două motive: cu o floare nu se face primăvară, dar cu mai multe plante naturale crescând alături poţi crea o atmosferă primăvăratică în interiorul locuinţei tale şi astfel nu vei uita niciodată să pui apă vreunei plante.

 

Găseşte-le locul potrivit în locuinţa ta.

 

Sunt plante care preferă umiditatea şi lumina slabă şi sunt plante care au nevoie de cât mai multă căldură şi lumină naturală. În funcţie de necesităţile fiecărei plante, creează mai multe grupuri de ghivece şi aşază fiecare grup acolo unde îţi cer plantele, chiar dacă acestea nu îţi pot vorbi articulat. Felul în care se dezvoltă îţi va arăta dacă tratezi potrivit fiecare plantă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI