TIOR

Geometrizarea decorului interior

Indiferent că este vorba despre amenajarea locuinţei sau despre reamenajarea căminului tău, ia în considerare şi aspectul geometrizat al interiorului unde vei locui, mai ales dacă îţi plac lucrurile care arată ordonate după calcule precize. Nu trebuie să te străduieşti prea mult, iar noi îţi vom demonstra acest lucru prin articolul de faţă...

 

Un alt fel de tablouri

 

Mobilierul îl vei alege aşa cum am stabilit în articolele anterioare: după bugetul pe care îl ai, după gusturile tale şi după spaţiul disponibil pentru amenajare. Apoi va trebui, desigur, să accesorizezi spaţiul în care locuieşti, pentru a-i da o nuanţă personală şi un suflu individualizat. Acesta ar fi momentul în care să iei în considerare şi un alt fel de tablouri: ornamente pentru pereţi în forme geometrice, ornamente ce vor reprezenta petele de culoare necesare într-o locuinţă.

 

Culorile? Le vei alege tu, în funcţie de preferinţele persoanelor care vor locui în fiecare cameră în parte, şi tot tu vei alege dacă fiecare ornament are o singură culoare sau dacă are mai multe nuanţe.

 

Faianţă decupată altfel

 

Majoritatea modelelor de gresie şi de faianţă presupun plăci tăiate dreptunghilar sau pătrat. Totuşi, poţi găsi şi finisaje care au un decupaj diferit sau care au modelul de aşa natură încât par tăiate în diagonală sau cu vreo altă formă geometrică. Pentru a fi mai limpede la ce ne referim, priveşte a treia imagine din galeria foto încărcată mai sus.

 

Textile jucăuşe

 

Spunem "textile" şi ne referim la tot ce este textil într-o locuinţă: perdele, jaluzele, tapiserie, huse, pături, perne decorative, cuverturi, covoare şi aşa mai departe. Poţi alege orice model pentru mobilierul sau accesoriile din casă – orice model privind stilul şi forma acestora.

 

Totuşi, dacă restul elementelor din decorul unei camere sunt simple, poţi ca textilele să le alegi cu un jucăuş imprimeu geometric. Iar imprimeul geometric poate însemna dungi (paralele, perpendiculare, în zig-zag sau dezordonate), forme geometrice regulate sau neregulate, rotunjite sau în colţuri. În acest sens, imaginile din galeria foto ar trebui să fie suficient de inspiratoare.

 

Tapet şi opere de artă într-un colţ

 

Modelele de pe pereţi pot schimba complet aerul unei camere: fie că apelezi la desene murale, fie ca alegi tapet, fie că zugrăveşti, pur şi simplu, cu model geometrizat, vei vedea cât de mare este impactul pe care aspectul pereţilor îl are asupra întregului decor. De aceea este recomandat să nu ornezi astfel decât un perete şi să alegi ai apoi multă grijă la alegerea mobilierului şi accesoriilor sau, şi mai adesea, să alegi întâi mobilierul şi accesoriile şi abia apoi să zugrăveşti.

 

Nu în ultimul rând, ia în calcul geometrizarea decorului cu ajutorul diferitelor tipuri de opere de artă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI