TIOR

Garajul, spatiu de depozitare

Foarte multe persoane folosesc garajul pentru depozitarea diferitelor obiecte, dar poate că dacă le-ai organiza în mod eficient ai avea loc și pentru mașină! Dacă îți este greu să te organizezi, nu trebuie decât să urmezi aceste câteva sugestii simple.

 

Stabilirea priorităților

 

Primul lucru pe care trebuie să îl faci întotdeauna când începi să îți organizezi lucrurile sau la începutul oricărei activități pe care o întreprinzi este stabilirea priorităților: este mai important să îți depozitezi produsele sau să aibă un aspect plăcut? Este mai important să ai loc pentru mașină sau să aduni saci cu cărbuni pentru grătar?

 

Rafturi

 

Rafturile îți vor fi de mare folos, oricare ți-ar fi alegerea: încearcă să le așezi deasupra înălțimii capului, pentru a evita accidentările: ori le fixezi deasupra ușii, ori dedici un întreg perete sau o fâșie întreagă dintr-un perete rafturilor.

 

Coșuri suspendate

 

În coșurile suspendate poți așeza tot felul de mărunțișuri, de unelte, de suveniruri sau de accesorii și materiale pentru diferitele tale pasiuni. Coșurile și lădițele te vor ajuta să ții toate obiectele în ordine, asociind fiecare recipient unei alte categorii de produse: într-o cutie, creme pentru încălțăminte, într-alta, mingi de baseball, cablurile în altă cutie și așa mai departe.

 

Dulapuri închise

 

Întotdeauna este nevoie și de dulapuri închise – nu neapărat cu lacăte și parole, dar măcar să aibă uși care se închid bine – pentru că întotdeauna există ceva ce nu trebuie să fie la îndemâna copiilor, ceva care poate provoca accidente domestice sau ceva care, pur și simplu, nu se potrivește estetic nicăieri în acea încăpere sau în interiorul locuinței, dar trebuie păstrat.

 

Suporturi pentru unelte

 

Vrând, nevrând, se vor aduna mai multe unelte în jurul casei. Este bine să le păstrezi pe toate în același loc, ordonate frumos, pentru a ști de unde să le iei atunci când vei avea nevoie de una dintre ele. Nu uita să le verifici periodic, ca nu cumva să fie deteriorate de mizeria care se adună în mod iminent, de vreme sau de diferiți factori externi (umiditate, căldură, frig etc).

 

Și puțină culoare

 

Nu în ultimul rând, trebuie să îți facă plăcere să petreci timpul aici: nu lăsa totul să fie în alb și gri, ci adaugă câte un strop de culoare. Poți zugrăvi pereții în culoarea preferată sau poți să alegi câte o culoare pentru fiecare raft sau fiecare recipient pentru categorii diferite de produse.

 

Nu uita că tot aici este și locul altor mijloace de transport. De exemplu, este locul ideal pentru un suport pentru a-ți suspenda bicicletele și skateboard-urile. Rolele și patinele tot aici trebuie să stea, în suporturi speciale, la fel ca obiectele necesare pentru sky și snowboarding. Accesoriile pentru toate aceste sporturi nu trebuie să fie nici ele prea departe și să aibă suporturi speciale, în apropierea obiectelor din aceeași categorie.

 

Sus te tot poți crea un raft care să se întindă de jur-împrejurul camerei și să conțină lădițe cu diferite amintiri, cu volume de cărți demne de anticariat, cu acele câteva obiecte vestimentare păstrate din fragedă pruncie și toate celelalte obiecte atât de diverse care se strâng la casa unui om. 

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI