TIOR

Garajul, o incapere primitoare

Garajul, deși cu siguranță în mintea ta apare ca o încăpere gri dedicată depozitării lucrurilor care nu mai au loc în casă, dar și mașinii, este un spațiu care poate deveni foarte plăcut. Trebuie doar să faci câteva modificări mărunte, dar importante și să îți schimbi perspectiva.

 

Mai mult aer

 

Instalarea unui sistem de ventilație este primul lucru pe care trebuie să îl faci chiar și dacă nu plănuiești să îți transformi garajul în living, așadar în cazul în care plănuiești să petreci ceva mai mult timp aici, ventilatoarele trebuie să fie pe lista de priorități.

 

Dacă există posibilitatea, crează și mici ferestre (dar cât mai mari) și adu aici și câteva plante de interior, pentru a spori calitatea aerului.

 

Mai multă culoare

 

Am început descrierea garajului prin "încăpere gri". Cenușiul nu este cea mai simpatică imagine vizuală (de aceea foarte multor persoane nu le place Bucureștiul), prin urmare încearcă să adaugi puțină culoare și în această încăpere.

 

O mochetă colorată, o canapea cu un imprimeu haios sau măcar cu câteva pernuțe decorative cu huse viu colorate ar putea înveseli destul de repede și de ușor întreaga încăpere. De altfel, nu ar fi deloc o idee rea ca, pe lângă celelalte măsuri pe care le iei, să îți desenezi un graffiti de toată frumusețea pe unul dintre pereți sau un model ceva mai simplu care să se întindă de jur împrejurul camerei.

 

Va trebui, totuși, să ții seama de cât de încărcat este acest spațiu și să eviți să îl supraaglomerezi din punct de vedere estetic. 

 

Nu uita nici cât de importantă este lumina în orice cameră: aici nu are de ce să fie diferit. Câteva aplice cu abajururi simpatice ar trebui să fie de ajuns pentru a asigura o atmosferă plăcută și prietenoasă, "comfy", cum zic englezii.

 

Mai multă eficiență în depozitări

 

Am discutat în nenumărate ori despre cum să depozitezi lucrurile pentru un aspect cât mai plăcut și pentru a lăsa cât mai mult spațiu pentru activități sau alte obiecte.

 

Optează pentru câteva dulapuri înalte sau, și mai bine, pentru câteva rafturi fixate sus de tot, astfel încât să poți depozita acolo toate cutiile cu diferite obiecte, iar jos să rămână spațiu pentru a-ți instala atelierul sau o replică a livingului din locuința ta.

 

Mai mult confort și mai multă distracție

 

Dacă urmezi recomandările de mai sus, pentru confort garantat nu mai trebuie decât să alegi o canapea și câteva scaune moi, în care să te poți relaxa, adoptând o poziție corectă, dar confortabilă.

 

Instalează aici o țintă pentru Darts, o masă pentru biliard sau orice altceva te ajută să te deconectezi, să te relaxezi și să te joci cu prietenii.

 

Construiește un paravan din sticlă între restul încăperii și spațiul dedicat mașinii și/sau motocicletei, astfel încât mirosurile emanate de autovehiculul tău să nu pătrundă în spațiul de relaxare. 

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI