Frumusete in fiecare zi

26-04-2014 / Blog amenajari locuinte

Casa ta merită câte un strop de frumuseţe în fiecare zi, dar cum faci să ai parte de lucruri plăcute tot timpul, fără costuri exagerate? Îţi pregăteşti locul numit acasă aşa cum îţi place ţie, pentru a-ţi putea aprecia realizările zile de-a rândul.

 

Ceva verde

 

Plantele de interior sunt perfecte pentru a înfrumuseţa orice locuinţă – sunt atâtea soiuri, încât este imposibil să nu găseşti planta potrivită pentru tine şi căminul tău. În plus, plantele se schimbă zilnic: chiar dacă este aproape indefinibilă schimbarea: poţi sta ore întregi să le admiri şi să le contempli.

 

Poţi alege câte o plantă diferită pentru fiecare cameră, iar acestea vor aduce un aport important de oxigen în locuinţa ta – ai grijă ca pe cele din dormitor să le scoţi în timpul nopţii.

 

Ceva vechi

 

Obiectele vintage au întotdeauna un farmec aparte şi se potrivesc foarte multor stiluri de amenajări interioare. Acestea sunt obiecte potrivite pentru a fi etichetate cu "ceva frumos pentru fiecare zi", căci chipul lor se schimbă după bătaia soarelui. În plus, întotdeauna vor avea o umflătură, o zgârietură sau un detaliu din ornamentele adiacente pe care încă nu le-ai descoperit.

 

Ceva "împrumutat"

 

Ştii că recomandăm atât de des despre cum este bine să păstrezi piese vechi de mobilier din casele părinteşti sau din alte locuinţe cu istorie şi să le etalezi ca atare sau recondiţionate. Fie că produsele adoptate astfel sau, cum am spus niţel mai sus, "împrumutate", sunt lucruri frumoase pentru că spun poveşti prin care au trecut sau prin care te-au făcut pe tine să le trăieşti.

 

De exemplu, îţi aminteşti când te-ai împiedicat de taburetul acela de-ai rămas fără papuci şi mămica ţi-a spus povestea gânsacului cu papuci roşii? Acum taburetul este retapiţat şi vopsit şi arată foarte diferit, dar este acelaşi taburet de când erai doar un pui de om, chiar dacă s-a schimbat la fel de mult ca tine.

 

Ceva cu poveste

 

Poveştile sunt în fiecare obiect, fie el vechi sau nou – obiectele vechi spun poveşti pe care le-au trăit şi cărora le-au fost martore, iar obiectele noi spun poveşti despre cum a fost nevoie de ele, cum au fost fabricate sau cum te-au făcut să le cumperi.

 

Ceva artistic

 

Am subliniat şi cu alte ocazii versatilitatea artei: capătă câte un chip diferit în funcţie de tipul de artă pe care îl reprezintă, în funcţie de curentul în care se încadrează, de era din care provin şi de mâna celui care le-a făcut.

 

Arta poate însemna o ramă deosebită pentru oglindă, un covor ţesut manual, o fotografie sau un tablou, o sculptură, diferite obiecte improvizate şi aşa mai departe. În plus, pentru etalarea artei, poţi folosi tot felul de suporturi şi feluri diferite de iluminat, care să accentueze un punct sau altul al camerei.

 

De exemplu, poţi alege un dulăpior cu mai multe casete deschise pentru înşirarea figurinelor în ediţie limitată sau pentru etalarea unor suveniruri sau a unor obiecte cu valoare sentimentală sau poţi afişa un tablou impunător care să aibă deasupra sau dedesupt un spot luminos care să îi fie dedicat.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.