TIOR

Fragmentarea open-space-ului

Nu vei construi pereţi, căci scopul nu este transformarea open space-ului într-un spaţiu închis, ci numai fragmentarea acestui tip de locuinţă în aşa fel încât să se imprime un aer ordonat şi echilibrat în interiorul casei. Desigur, totul este foarte uşor dacă nu îţi doreşti decât un dormitor în zona open-space, însă cel mai adesea în open space trebuie organizate mai multe zone de activitate, pentru diferite tipuri de activităţi.

 

Semi-pereţi

 

Semi-pereţii şi pereţii falşi şi pereţii mobili sunt ideali în compartimentarea unui spaţiu pe care nu vrei să îl închizi, ci doar vrei să îl optimizezi pentru diferite tipuri de activităţi. Pereţii mobili sunt cei mai uşor de manipulat, căci poţi, dacă îţi doreşti, să deschizi spaţiul sau să modifici oricând dimensiunile fiecărei zone în parte. În plus, în aceştia se pot decupa spaţii pentru televizoare sau pot susţine rafuri pe care să aşezi diferite ornamente – după gust.

 

Feluri diferite de iluminare

 

Când am mai discutat despre open space şi compartimentare am punctat că delimitarea zonelor într-un astfel de spaţiu se poate face şi în funcţie de culorile pereţilor, şi cu ajutorul covoarelor, dar şi cu ajutorul modului de iluminare. Dacă vei analiza imaginile din galerie şi articolele de aici, poate îţi va fi mai uşor să înţelegi. În „living“, ar merge bine un candelabru, în „birou“ ar merge bine o veioză poziţionată strategic, în „dining“ ar merge câteva lustre simple, cât mai apropiate de masă şi aşa mai departe.

 

Diferite tipuri de panouri

 

Anterior, îţi recomandam panourile shoji – acele panouri subţiri, adesea pliabile, împrumutate de la japonezi. Totuşi, poţi folosi şi alt soi de panouri pentru delimitarea zonelor dintr-o locuinţă open space: vei observa panouri care sunt uşor ridicate de la podea şi cu o formă curbată (nu sunt drepte ca pereţii), dar şi panouri din plastic uşor transparent şi panouri înguste, verticale, asemănătoare cu nişte jaluzele office ceva mai serioase.

 

Biblioteci

 

O bibliotecă cu două feţe ar fi ideală. Însă va trebui să alegi cu grijă înălţimea acesteia, să te asiguri că este foarte stabilă după instalare şi că este suficient de încăpătoare pentru toate cărţile tale. De altfel, poţi să nu alegi o bibliotecă din cele clasice (un dulap deschis cu rafturi), ci să optezi pentru dulapuri care sunt deschise şi pe o parte, şi pe cealaltă şi care sporesc accesibilitatea acestei piese de mobilier.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI