Fii creativ(a)!

04-02-2014 / Blog amenajari locuinte

Creativitatea nu este specifică unui anumit sex sau unei anumite vârste. Provoacă-te și vezi care-ți sunt limitele! Totuși, înainte de acest lucru, va trebui să îți pregătești mediul pentru a evolua în cel mai bun mod cu putință.

 

Muncă mai eficientă

 

Încearcă să îți eficientizezi mediul în care lucrezi astfel încât să muncești mai puțin și mai ușor, dar cu rezultate mai multe și mai bune. Dacă stai la birou și privești monitorul sau actele fără să poți să îți faci treaba înseamnă că petreci prea mult timp pe scaun.

 

Taie din timpul pentru muncă și mergi și fă ceva care să te ajute să te deconectezi, ceva care să te inspire și să te umple de energie. Când vei fi pe ultima sută de metri, cu siguranță vei da mai mult randament.

 

Analizează-te

 

Gândește-te bine la ceea ce faci cel mai bine și manifestă-te corespunzător. Organizează-ți programul în funcție de perioada din zi în care dai cel mai mult randament: unii lucrează mai bine dimineața, alții seara, alții după-amiază, alții la miezul nopții.

 

Creează-ți condițiile perfecte pentru a lucra, indiferent la ce anume lucrezi. "Condițiile" înseamnă un spațiu potrivit, cu dimensiuni, mirosuri și culori potrivite, un spațiu în care să poți adopta o poziție corectă și să ai parte de o calitate cât mai bună a aerului și luminii.

 

Ia și pauze

 

Caută-ți inspirația, lucrează cât cuprinde, dar ia și pauze. De exemplu, după o oră de muncă, ia-ți o pauză de cinci minute pentru a te relaxa. Dacă munca ta implică statul în fața unui monitor, atunci trebuie să știi că din 20 în 20 de minute este necesar să privești pentru 20 de secunde într-un punct cât mai îndepărtat, astfel încât să nu îți obosească ochii și să poți continua cât mai mult să lucrezi.

 

Nu intra în rutină

 

Nu face aceleași lucruri în aceeași ordine și în același fel în fiecare zi: la un moment dat, creierul tău va refuza să mai execute ce îi ceri. Diversifică pe cât de mult posibil activitățile de peste zi și felul sau locul în care le execuți.

 

Învață mereu ceva nou

 

În pauzele pe care le iei sau în timpul liber, învață ceva nou: citește o carte sau urmărește o emisiune culturală, fă un test de cultură generală, ține-ți mintea tot timpul în alertă. Creierul funcționează asemeni unui mușchi: dacă nu îl antrenezi, își pierde din elasticitate și din rezistență și, la un moment dat, se atrofiază.

 

Exerciții fizice

 

Știi vorba cu "o minte sănătoasă într-un corp sănătos". Dacă munca ta nu este una fizică, ar trebui să dedici minimum un sfert de oră zilnic pentru a face câteva exerciții fizice, iar dacă, dimpotrivă, munca zilnică este de tip fizic, la sfârșitul programului ar trebui să găsești 15-20 de minute pentru a-ți antrena și mintea.

 

Păstrează și ceva pentru mâine!

 

Dacă ești o persoană creativă, fă tot posibilul să rămâi astfel. Scrie, proiectează, dansează, desenează, manifestă-ți talentul și pune-ți în valoare munca, oricare ar fi natura lor. Totuși, nu te epuiza: păstrează un strop de imaginație, o idee constructivă și pentru mâine.

 

Nu uita să socializezi pe cât de mult posibil: societatea este o sursă foarte puternică de inspirație.

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.