TIOR

Feng Shui in 5 pasi

Amenajarea locuinţei în stil feng shui duce la crearea unui decor armonios şi echilibrat în interiorul căminului tău, respectându-ţi personalitatea. De altfel, probabil că ştii deja că adoptarea unui stil feng shui are ca scop îmbunătăţirea dispoziţiei tale, a energiei care te înconjoară şi, treptat, relaţiile cu ceilalţi, stilul de viaţă, ritmul în care îţi desfăşori activitatea şi diminuarea nivelului de stres.

 

Aşadar, dacă toate acestea sună bine, s-ar putea să te intereseze şi articolul de faţă, unde îţi vom prezenta pe scurt care sunt paşii care trebuie respectaţi pentru amenajarea unei locuinţe feng shui.

 

Pasul 1. Lumină şi aer proaspăt pentru energie pozitivă

 

Va trebui să te asiguri că aerul din locuinţa ta este unul de calitate: va trebui să aeriseşti zilnic fiecare cameră (chiar dacă este locuită sau nu) şi nu ar fi rău nici să ai câteva plante naturale în ghivece care să ajute la îmbunătăţirea calităţii aerului din locuinţa ta.

 

De asemenea, este important să te asiguri că beneficiezi de lumină de calitate: profită la maximum de lumina naturală care îţi pătrunde în locuinţă. Va trebui, desigur, să te asiguri că există suficientă lumină în locuinţa ta şi când afară lumina este slabă sau în timpul nopţii; lumina potrivită înseamnă intensitate, nuanţă şi poziţionare.

 

Încă un lucru important este să elimini surplusul de decoraţiuni şi să menţii camerele cât mai curate: locuinţa ta să fie aerisită şi la propriu, şi la figurat. Pentru o bună energie feng shui aceste elemente sunt esenţiale.

 

Pasul 2. „Bagua” sau harta energiilor din casă

 

„Bagua” reprezintă harta energiilor din locuinţa ta şi împărţirea casei în 8 zone pe care chinezii le consideră importante: împărţirea locuinţei în mod corespunzător îţi poate îmbunătăţi întreaga viaţă, conform credinţei asiatice. A doua imagine din galeria foto te va ajuta să faci împărţirea locuinţei în mod corespunzător; indiciu: va fi nevoie şi de o busolă. În funcţie de bagua vei folosi anumite culori, anumite decoraţiuni şi o anumită poziţionare a mobilierului în locuinţa ta.

 

Pasul 3. Alegerea culorii potrivite

... Pentru fiecare cameră

 

Alege culorile potrivite: potrivite şi preferinţelor tale şi ale celor din casă, dar şi hărţii bagua pe care ai realizat-o deja. Potrivit principiilor feng shui, fiecare culoare în parte este expresia câte unuia dintre cele 5 elemente care trebuie să fie prezente în fiecare locuinţă (indiferent de modul de reprezentare): foc, pământ, metal, apă şi lemn. Fiecare dintre aceste culori va domina o anumită zonă din locuinţa ta, în funcţie de bagua. Despre acest subiect poţi citi mai multe aici.

 

Pasul 4. Decoraţiuni Feng Shui

 

Majoritatea decoraţiunilor pe care le vei etala în locuinţa ta s-ar putea să le ai deja – important este să aibă un impact pozitiv asupra dispoziţiei tuturor celor din casă şi să reprezinte unul dintre cele 5 elemente esenţiale în feng shui. O fântână, un ghiveci cu un bonsai sau o piesă de artă nu ar trebui să lipsească din locuinţa ta.

 

Pasul 5. Atenţie pentru fiecare camera in parte

 

Va trebui să ştii ce piesă de mobilier trebuie aşezată în fiecare cameră (lucru pe care probabil deja l-ai stabilit), dar va trebui să găseşti şi decoraţiunile potrivite pentru fiecare cameră în parte.

 

Mai multe despre amenajarea locuinţei potrivit criteriilor Feng Shui poţi citi aici.

 

Sursa foto: decosee.com, pinterest.com, brittanyparkcs.com, chictip.com, tapja.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI