TIOR

Fara batai de cap – scapa de umiditatea din locuinta

În ceea ce privește amenajarea locuinței, în funcție de anotimp intervin tot felul de modificări în casă. Cu siguranță nu iți doresti ca în locuința ta să apară mucegaiul, aerul să devină greu de inspirat, iar mobila să se deformeze. Toate acestea îți afectează sănătatea și îți pot provoca diferite afecțiuni. Astăzi, discutăm despre o temă de interes pentru toată lumea, și anume: umiditatea din locuință.

Umiditatea din locuință

În momentul în care umiditea relativă scade sub 60% populația de alergeni nu mai crește. De exemplu, atunci când este pornit aparatul de aer condiționat, temperatura ambientală scade, iar alergenii din aer se dispersează. Mai mult decât atât, când ne confruntăm cu o umiditate mai mare de 80% apare mucegaiul pentru că este mediul lui ideal de dezvoltare.

Dacă atmosfera este prea umedă, iar aerul devine prea plin de apă, acesta nu mai permite corpului omenesc să-și realizeze răcirea de care are nevoie. Corpul omenesc se află într-o continuă mișcare și se încălzește.

Ce afecțiuni apar

Boala cea mai periculoasă care apare în special la copii este astmul. Mucegaiul este una dintre cauze. Aceasta apare când în sporii din aer și din praf se găsesc pe suprafețe cu o umiditate crescută. Se pare că există peste 270 de specii de mucegai care pot provoca alergii. Dacă ajunge în case, poate agrava unele probleme de sănătate deja existente.

Găsește o soluție

Cel mai bine este să găsiți o soluție potrivită pentru a gestiona echilibrul dintre umiditatea scăzută și umiditatea crescută. Evitați tapetul, pardoselile din lemn și mocheta.

Scăpați de umiditate cu ajutorul funcției de climatizare din instalația de aer, selectând funcția dezumidificare. Această funcție este pornită oricum în momentul în care aparatul de aer condiționat este în funcțiune, dar la un nivel mai scăzut. De aceea, picăturile de apă sunt evacuate afară când aparatul este pornit.

Căutați soluții potrivite pentru locuință și pentru membrii familiei pentru a se dezvolte într-un mediu potrivit. Este important ca armonia și sănătatea să fie pe primul loc în locuință.

Pentru mai multe aticole pentru locuință accesați secțiunea Amenajări locuințe.

Sursa foto: casa-de-lemn.com, gree.ro, statics4.libertatea.ro

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI