Exploateaza-ti locuinta!

15-11-2014 / Blog amenajari locuinte

Poate că locuinţa actuală nu este chiar casa visurilor tale. Poate îţi doreai o casă cu mai multe camere sau altfel compartimentată şi să fie casă, nu apartament, dacă tot este apartament să fie cu vedere spre parc şi cu ferestre spre Sud şi spre Vest, poate voiai să fie în buricul târgului şi nu în acelaşi cartier cu soacra.

 

Chiar dacă nu este locuinţa la care visai, nu trebuie să te descurajezi, ci să îţi exploatezi actuala locuinţă până când o transformi în cel mai eficient, mai plăcut şi mai confortabil loc de pe Pământ.

 

Pretinde că tocmai te-ai mutat.

 

Analizează-ţi casa în întregime de parcă ar fi goală şi ar trebui să o amenajezi de la zero. Apoi priveşte în jurul tău şi analizează-ţi bugetul, dar şi lucrurile pe care le ai deja: vezi ce vrei să păstrezi, ce trebuie modificat şi ce trebuie aruncat.

 

Poţi adopta un nou stil de amenajări interioare, unul care să mizeze pe eficienţa tipului de mobilier şi a dimensiunilor acestuia, un stil care să îţi permită să combini elementele specifice fiecărei personalităţi şi să satisfaci nevoile fiecărui membru al familiei tale (şi al celor care locuiesc în aceeaşi casă).

 

Organizează o zonă sau o cameră pentru familie.

 

Ca toată lumea să fie fericită, trebuie să existe o zonă dintr-o cameră sau o cameră unde să poate sta toată familia în timpul liber. Nu este necesar să îţi povestim de ce este bine şi frumos să staţi împreună, cu siguranţă.

 

De exemplu, cel mai indicat ar fi să existe în casă o cameră întreagă dedicată familiei şi celor dragi: un living unde să aveţi loc cu toţii şi unde să puteţi urmări un film împreună şi unde să puteţi juca diferite jocuri de societate şi „board games“ împreună.

 

Bucură-te de baia ta.

 

Desigur, este foarte important să acorzi atenţia cuvenită igienei tale şi a familiei tale, precum şi necesarelor vizite intime la baie. Optimizează cât de mult posibil spaţiul din baie pentru ca toate necesităţile fiecăruia din cei care locuiesc în această casă să fie întâmpinate. De exemplu, dacă baia este mică, s-ar putea să fie mai bine să alegi un bazin suspendat pentru wc, o cabină de duş în loc de cadă sau o cadă fără mască şi sub care să poţi depozita diferite lucruri (în general, produse de curăţenie) şi alte astfel de măsuri recomandate pentru băile mici.

 

Organizează-ţi după chip şi asemănare bucătăria şi debaraua.

 

Despre organizarea bucătăriei am discutat mult şi bine, aşa că nu ne vom mai lungi la vorbă, ci te vom invita să vizitezi articolul acesta, precum şi materialele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.