TIOR

Exista viata dupa reamenajarea locuintei?

Sigur, viața ta va fi mai ușoară după ce termini de reamenajat locuința, dar până atunci trebuie să mai verifici una, alta, dacă vrei să-ți priască schimbările. Ce păstrezi? Ce arunci? Ce și unde reașezi? Ce trebuie să verifici înainte de a respira ușurat(ă)?

 

Nu arunca toate obiectele vechi.

 

Reamenajarea vine, de obicei, la pachet cu înnoirea tuturor accesoriilor și a întregului mobilier. Motivele sunt evidente: ori s-ar putea să îți trebuiască mai târziu, ori poți face câteva experimente de decorațiuni și ornamente interioare handmade care să te lase până și pe tine cu gura căscată.

 

Asigură-te că funcționează totul.

 

Toate electrocasnicele și toate electronicele trebuie sa funcționeze perfect. După ce le-ai verificat și ai notat că funcționează bine, asigură-te că sunt așezate în locurile potrivite: dacă sunt locuri destul de uscate, dacă nu sunt prea în bătaia soarelui, dacă nu sunt prea aproape de aragaz și așa mai departe. Încearcă și să faci firele acestora cât mai puțin vizibile, pentru un aspect mai plăcut al fiecărei camere.

 

Verifică toate prizele și întrerupătoarele – prea multe probleme din jurul casei pornesc de la o priză defectă. Verifică și închizătorile de la ușile din interior și de la ferestre: nu trebuie să se poată face curent din cauza unei tâmplării defecte.

 

Asigură-ți locuința

 

Nu numai că ar fi bine să îți faci (sau să îți înnoiești asigurarea pe locuință) pentru orice eventualitate, dar este recomandat să strângi toate garanțiile produselor noi pe care le-ai achiziționat și să le pui pe toate într-un loc sigur și uscat. În cazul unor inundații sau alte probleme ce pot apărea în timp, ai spatele acoperit!

 

Deschide totul!

 

Deschide toate dulapurile, toate ușile, toate sertarele. Asigură-te că totul funcționează bine, că se deschid toate ușile se deschid la maximum, că toate mânerele sunt fixate bine.

 

În caz contrar, este mai bine să te ocupi de astfel de probleme mai curând decât mai târziu – și așa nu sunt toate puse la locul lor, vei rezolva totul mult mai repede și te vei bucura mai mult când este totul gata și perfect funcțional.

 

Nu arunca resturile.

 

Nu știi niciodată când va fi nevoie să înlocuiești o placă de gresie sau de faianță sau să pictezi puțin un perete acolo unde tocmai a fost stropit cu puțină cafea sau unde copilul tău tocmai a desenat un portret drăguț, dar nu destul de reușit încât să rămână desenat pe perete.

 

Așadar, păstrează toate resturile. Așază-le în cutii, pe categorii și depozitează-le cu grijă undeva unde să nu te incomodeze.

 

Nu arunca planurile.

 

Chiar dacă reamenajarea locuinței pare, de data aceasta, ceva superficial, tot a fost necesarăo documentarea prealabilă, realizarea câtorva liste cu sarcini, obiective, a unor liste de cumpărături și așa mai departe. Toate acestea se pot dovedi foarte folositoare la o ipotetică reamenajare viitoare.

 

De asemenea, cărțile de vizită ale meșterilor la care ai apelat de data aceasta se pot dovedi utile chiar și dacă nu plănuiești să mai reamenajezi vreodată.

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI