Estetica ferestrelor: Jaluzele, obloane sau perdele

02-05-2013 / Blog amenajari locuinte

În funcţie de atmosfera pe care doriţi să o creaţi în camera pe care o veţi decora şi în funcţie de cât de multă lumină naturală doriţi să lăsaţi să pătrundă, veţi folosi, în momentul amenajării unei case noi, jaluzele, obloane sau perdele.

 

Oricare dintre aceste modalităţi de împiedicare a pătrunderii razelor solare în încăpere vine în diferite moduri de prezentare şi în cele mai variate combinaţii cromatice.

 

Deşi par mai eficiente şi mai uşor de întreţinut, jaluzelele nu sunt între preferatele designerilor. În plus, acestea dau un aer prea formal, prea încordat încăperii în care sunt folosite.

 

Câţiva dintre designerii specializaţi în decoraţiuni interioare preferă să lase ferestrele goale, astfel încât locuitorii căminului să beneficieze şi de cea mai mică rază de soare, lumina naturală fiind mult mai bună pentru ochi decât orice alt tip de iluminare.

 

Alţii preferă perdelele, însă nu vă gândiţi la perdelele dantelate ale bunicii. Dantela este încă în tendinţe, dar nu ca material pentru perdele, ci pentru decoraţiuni interioare (feţe de pernă, accesorizări ale veiozelor, model imprimat pe tapet) sau pentru obiecte de vestimentaţie.

 

Perdele trebuie să fie dintr-un material cât mai subţire, astfel încât să fie creată o atmosferă diafană, relaxată. Pentru cei care doresc să protejeze intimitatea familiei de ochii curioşilor, este încurajată folosirea draperiilor, alături de perdelele mai sus menţionate.

 

Ca materiale, puteţi folosi voal, mătase sau tul pentru perdele şi, în funcţie de textura acestora, catifea, in sau un alt material gros şi greu pentru draperii.

 

Alegeţi cu grijă culorile perdelelor şi ale draperiilor: perdelele trebuie să fie de o coloratură pastelată, poate chiar înflorată, iar draperiile dintr-un material cât mai simplu, bleumarin, vişiniu sau chiar gri. Nu uitaţi că aceste accesorii ale ferestrelor trebuie să se potrivească mobilei din cameră, zugrăvelii şi celorlalte decoraţiuni interioare.

 

Pentru că au fost menţionate mai sus şi obloanele, va trebui să vă punem în temă şi cu opinia designerilor vizavi de acest subiect: obloanele, în special cele de culoarea cafelei au fost la mare căutare acum câţiva ani. Datorită aspectului exterior dezodonat (mai ales în cazul blocurilor de locuinţe), utilizarea acestora nu mai este recomandată.

 

Sursa foto: furniture.trendzona.com, potterybarn.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.