TIOR

Esecurile handmade-ului

Este evident că nu toată lumea are simţ artistic, însă unele lucrări hand made sunt adevărate catastrofe. Consecinţele neprielnice nu se datorează doar lipsei de talent, ci lipsei de atenţie pentru detalii şi încăpăţânării unor destinaţii originale, în locul comparaţiilor constructive.

 

În acest articol vom discuta, aşadar, despre ce trebuie să NU faceţi atunci când vă apucaţi de proiecte home made. Pentru că, dacă încurajăm exprimarea personalităţii prin ţinută, amenajări interioare şi obiecte personalizate, atunci trebuie să încurajăm şi căutarea rezultatelor optime, crearea esteticului şi controlarea expresiei artistice. Vom identifica cele mai importante probleme, astfel încât să ştiţi căror lucruri să daţi importanţă şi cărora nu, atunci când începeţi proiectul de personalizare a locuinţei.

 

Posibilităţi mult prea numeroase

 

Într-o casă nouă există riscul să nu vă puteţi hotărî asupra multiplelor posibilităţi de proiecte hand made. Aşa cum am subliniat şi cu alte ocazii, amenajarea interioara a unei case noi depinde foarte mult de felul în care vă organizaţi.

 

Cheia reuşitei este plănuirea cu mult înaintea mutărilor, astfel încât să aveţi timp să proiectaţi totul, să vă răzgândiţi şi să aranjaţi din nou. Luaţi în calcul şi timpul şi resursele financiare de care veţi dispune.

 

Multitasking – un inamic riguros

 

Nu începeţi un proiect nou înainte să îl terminaţi pe cel în care v-aţi implicat. De regulă este recomandat să amenajaţi camerele pe rând. Fără organizare, lucrurile pot scăpa de sub control şi pot apărea cheltuieli suplimentare.

 

Folosiţi-vă de toate materialele pe care le aveţi la îndemână şi de toate persoanele capabile să vă ajute. Atenţie, nu de doritori, ci de persoane capabile.

 

În plus, este recomandat să vă oferiţi o marjă de eroare atât în buget, cât şi în timp: adeseori apar surprize atunci când oamenii încep mobilarea unui apartament nou. Se doresc pereţi mutaţi, culori schimbate, mobilier elastic şi aşa mai departe. Înarmaţi-vă cu răbdare!

 

Neînţelegerea proiectului

 

Trebuie să vă puneţi în ordine priorităţile. Primul lucru de care trebuie să vă ocupaţi este să verificaţi şi să asiguraţi buna funcţionare atuturor instalaţiilor şi produselor din noua dumneavoastră casă.

 

Următorul pas este salvarea pieselor de mobilier cu valoare sentimentală, pe care le veţi păstra ca atare sau le veţi recondiţiona ori transforma într-o altă piesă. Vizualizaţi fiecare pas pe care doriţi să îl faceţi înainte de a-l face. De exemplu, uşa bunicii vopsită în albastru electric are farmecul său, dar nu se va potrivi niciodată cu nişte pereţi roz.

 

Amânarea – cheia eşecului

 

Nici amânarea, nici râzgândirea nu vor duce la rezultate eficiente. În primul rând, va trebui să vă ocupaţi de necesarul fiecărei camere. Decoraţiunile şi accesoriile le puteţi adăuga la final, când bugetul nu trebuie să fie elastic, pentru că tot ce era necesar a fost acoperit.

 

În al doilea rând, este posibil să vă vină idei pe care le credeţi strălucite peste noapte. Dacă sunteţi deja în toiul unui proiect, nu îl abandonaţi, nu îl amânaţi, nu îl schimbaţi radical. Duceţi-l la capăt, pentru că, de obicei, primul instinct şi prima idee sunt cele câştigătoare.

 

Finalizarea resurselor

 

Uneori, când contactaţi o persoană din exterior pentru proiecte de amenajări interioare, se întâmplă ca aceasta să devină indisponibilă până la finalul proiectului, să doriţi să faceţi mici schimbări care nu vor coincide cu planului iniţial şi care vor naşte conflicte ori, şi mai rău, să rămâneţi fără resurse financiare.

 

Sfatul principal este să vă ocupaţi personal de amenajarea noii locuinţe, însă va trebui să acordaţi multă atenţie acestui proiect, să vă organizaţi foarte bine toate resursele şi să rămâneţi fideli planului.

 

Nu în ultimul rând, personalizaţi tot ce se poate, dar faceţi-o cu bun gust şi gândind în perspectivă: fotoliul de la mama trebuie să se potrivească noului covor şi culorii zugrăvelii din living.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI