TIOR

Elimina stresul prin aromaterapie

Aromaterapia este un soi de terapie alternativă ce se bazează pe efectul pe care îl au diferite mirosuri asupra psihicului şi, ulterior, asupra fizicului uman. Stresul este una dintre problemele pe care aromaterapia le tratează, alături de depresie, anxietate şi alte cele.

 

Cu siguranţă ştii deja că stresul reprezintă o cauză majoră de îmbolnăvire: din cauza stresului pot apărea probleme ale sistemului circulator, dereglări hormonale, dereglări de greutate, afecţiuni respiratorii, afecţiuni dermatologice şi aşa mai departe.

 

Dacă ai o astfel de problemă, poţi încerca să profiţi de „magia” aromaterapiei care, în cel mai rău caz, nu te ajută în niciun fel, dar nu îţi poate nici dăuna vreodată. (A se verifica înainte că nu ai alergie la niciun produs de aromaterapie). Dacă nu ai probleme de sănătate încă, te poţi bucura de beneficiile pe care le aduce cu sine aromaterapia pentru a preveni diferite afecţiuni de sănătate sau pur şi simplu pentru a-ţi oferi mici momente de răsfăţ.

 

Folosirea uleiurilor esenţiale

 

Uleiurile esenţiale le vei găsi cel mai uşor la farmaciile naturiste, însă pe unele le vei putea găsi şi în farmaciile normale sau chiar în hipermarketuri. Despre beneficiile fiecărui tip de ulei esenţial vei găsi nenumărate articole pe internet, aşa că încearcă să reţii sau să îţi notezi care ar putea fi uleiurile ce se vor dovedi utile stării tale de sănătate. Oricum ar fi, uleiurile esenţiale stau la baza aromaterapiei, deci nu-ţi pot lipsi din casă.

 

Instrumente necesare pentru aromaterapie

 

Pentru aromaterapie, ai nevoie de un „dispersor” sau, şi mai bine, de o lampă de aromatizare ca cea din a doua imagine. O astfel de lămpiţă va avea nevoie şi de lumânări, de chibrituri (cu care să aprinzi lumânările), de uleiuri esenţiale (care să odorizeze camera) şi de apă (care să estompeze niţel mirosul uleiurilor care ar fi, altfel, prea puternice).

 

Săruri de baie, săpunuri şi uleiuri

 

Aromaterapia nu constă numai în parfumarea camerei, ci în toate mirosurile pe care le simţi, inclusiv atunci când faci baie, când te speli pe faţă dimineaţa sau când îţi masezi tălpile înainte de culcare. Uleiurile esenţiale vor putea fi utilizate şi pentru masaj, şi pentru diferite măşti pentru ten sau pentru scalp.

 

Săpunurile şi sărurile de baie parfumate în mod natural cu plante şi uleiuri au şi ele beneficii asupra pielii şi sănătăţii tale. Trebuie doar să îţi acorzi suficient timp pentru a te informa despre acest subiect mai în amănunt.

 

Aici vei găsi mai multe detalii despre beneficiile aromaterapiei şi sugestii despre cum se potriveşte această terapie alternativă în locuinţa ta.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, massageinmeridian.com, reflexionofsole.com, pinterest.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI