TIOR

Elemente confortabile pentru animale

Toată lumea de acasă trebuie să se simtă ca acasă, inclusiv animalele de companie: oferă-le spaţiul de care are nevoie şi toate elementele de care au nevoie pentru un trai liniştit şi echilibrat. Dacă animăluţele de companie sunt liniştite şi mulţumite, atunci întregul cămin va reflecta un plus de energie pozitivă. Nu uita să le oferi oportunităţi de joacă, mai ales dacă le vei lăsa singure acasă în timpul zilei: cât eşti la serviciu, ai putea să le laşi la un hotel de animale, iar când te întorci acasă, poţi trece să le iei, aşa cum iei copiii de la grădiniţă.

 

Un culcuş numai al lor

 

Oferă-le un pătuţ numai al lor, mai ales dacă ai mai multe animale de companie: fiecare animăluţ trebuie să aibă culcuşul lui. Locurile individuale sunt valabile şi în cazul bolurilor cu mâncare, şi în cazul litierelor (dacă ai pisici).

 

De asemenea, chiar dacă uneori vă răsfăţaţi şi dormiţi împreună, acesta nu trebuie să fie un obicei, căci nu este nici tocmai igienic şi nici nu se mai respectă intimitatea de care are nevoie orice om (mai ales dacă este vorba de doi oameni în acelaşi pat). Ideal este să ţii un pătuţ la capătul patului tău, unde animăluţul de companie să ştie că trebuie să se retragă după ce adormi sau când ai companie... umană.

 

Un punct de supraveghere

 

Şi pisicile, şi câinii sunt animale curioase, care vor să ştie tot ce se întâmplă cu stăpânii lor şi care trebuie să vadă tot ce se întâmplă în casă atunci când se primesc vizite. Aşadar, gândeşte-te bine unde le vei instala punctul de control: dacă punctul de supraveghere lipseşte, pisicile pot deveni uşor antisociale, dacă nu chiar agresive, iar câinii se vor amesteca printre picioarele tuturor.

 

Mobilier asortat

 

De altfel, animalele de companie trebuie să aibă locuşorul lor în fiecare cameră: living, bucătărie, dormitor, hol, baie. În living, mobilierul animalelor de companie trebuie potrivit cu mobilierul ales pentru oameni. Acelaşi lucru este valabil şi în bucătărie, numai că de data aceasta va trebui să acorzi mai multă atenţie înălţimilor: pătuţul animalului de companie trebuie să fie cât mai jos şi cât mai aproape de uşă ori cât mai ferit de mişcările aerului, ca să eviţi să plutească părul de animaleîn aer atunci când găteşti.

 

Decoraţiuni şi accesorii potrivite

 

Pe lângă toate acestea, ai putea să alegi şi câteva accesorii şi ornamente cu tematică: tablouri cu animale, tapiserii cu animal print, perdeluţe cu imprimeuri cu diferite siluete de animale, miniaturi, bibelouri sau orice alt fel de decoraţiuni îţi place şi consideri potrivit pentru locuinţa ta.

 

Adăpost în exterior

 

Şi, desigur, prietenii tăi necuvântători, trebuie să aibă un culcuş şi pentru afară: nu pentru că i-ai da afară când te supără, ci pentru că ei vor vrea să fie prin zonă atunci când eşti tu afară. Aşadar, o căsuţă potrivită după dimensiunile fiecărui animăluţ, un loc confortabil şi bine izolat de razele soarelui şi de umiditate, este o reală necesitate pentru oricine are cel puţin un animal de companie. Da, chiar şi dacă este un alt animal în afară de câine sau pisică!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI