TIOR

Eleganta in amenajari interioare din 2015

În timp, totul se schimbă. Inclusiv caracteristicile eleganţei - cum ai defini eleganţa în domeniul amenajărilor interioare? Poate însemna opulenţă, poate însemna simplitate extremă, poate înseamna lipsa culorilor sau poate fi o explozie de culori şi stiluri. Uite cum definesc specialiştii eleganţa în home design anul acesta...

 

Linii simple şi minimalism...

 

Bineînţeles, simplitatea va rămâne cumva o constantă a eleganţei. Totuşi, în home design, nu se numeşte „simplitate”; se numeşte „minimalism”.

 

Stil despre care am mai discutat în articole anterioare şi despre care ştii deja că se defineşte prin simplitatea formelor, prin faptul că mobilierul este cât mai puţin voluminos, prin numărul şi dimensiunile reduse ale accesoriilor şi prin simplificarea paletei cromatice în care se înscrie camera amenajată în stil minimalist.

Sau: culori „mute”

 

Culorile neutre au ceva elegant în natura lor. Dacă amenajezi o întreagă cameră în nuanţe opace de cafeniu sau de gri şi alegi corpurile de iluminat potrivite, poţi obţine o încăpere foarte sofisticată. În acelaşi timp, culorile „mute” au adesea nevoie de câte un strop de culoare pe care îl vei introduce prin accesorizarea cu tablouri sau piese de mobilier nu foarte voluminoase. (v. img. 2)

 

Sau: accesorii high-tech

 

Pentru că tehnologia evoluează continuu, cei pasionaţi de domeniu vor găsi că eleganţa unei camere  vine din accesoriile inteligente.

 

Dacă poţi aprinde lumina bătând din palme, dacă îţi poţi suna părinţii vorbind cu lustra, dacă ai o telecomandă pentru a întinde un pat rabatabil, dacă ai un fotoliu plutitor care face masaj... atunci ai o casă cu stil.

 

În plus, cine ştie ce lucruri care acum ar părea bizare se vor inventa şi vor deveni noul lucru pe care o casă elegantă, luxoasă, va trebui să îl aibă.

 

Sau: eclectism bizar

 

Cu siguranţă ştii deja că nu trebuie să renunţi la stilul personal pentru a obţine un aspect elegant. Cel mai adesea, eleganţa este o atitudine, un aer. Aşadar, totul depinde de felul în care vei profita de jocul de lumini, de culori, de forme, de accesorii.

 

Priveşte ultima imagine din galeria foto şi apoi vei vedea că şi stilul acela nonconformist, uşor haotic, modern şi cu accente sauvage are o eleganţă aparte. Poate mulţumită paletei cromatice restrânse ori poate mulţumită decoraţiunilor cu aspect modern, livingul acela pare foarte confortabil, foarte primitor şi, în acelaşi timp, sofisticat.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI