TIOR

Echilibru si eleganta in stil chinezesc

Am discutat anterior despre amenajarea locuinţei în stil asiatic, aşa că ştii deja care sunt elementele specifice acestui stil de amenajări interioare. Acum vom discuta despre un singur element care, în casele noastre, poate avea întrebuinţare multiplă: altarul chinezesc. În cultura chinezească se foloseşte aceată piesă de mobilier pentru a aduce ofrande zeilor şi se află mai ales în templele chinezeşti. "Gong an"-ul foarte fi folosit şi în casele românilor, căci, în fond, este doar o piesă de mobilier, nu trebuie văzut ca simbol sau instrument al unei credinţe păgâne.

 

În loc de măsuţă în spatele canapelei

 

Canapeaua din living este aşezată, de regulă, în faţa televizorului. În acest caz, este necesar un loc unde să aşezi telefoanele, telecomenzile, bolurile cu floricele şi paharul cu apă. O măsuţă aşezată în spatele canapelei sau câte o masă chinezească aşezată de o parte şi de alta a canapelei ar fi alegerea cea mai eficientă pentru că nu ocupă mult loc (fiind atât de îngustă), este întotdeauna la îndemână şi arată şi bine (şi este şi uşor de accesorizat).

 

În loc de măsuţă de toaletă

 

Sub oglinda agăţată pe perete nu poţi aşeza orice fel de masă: ai nevoie de o piesă de mobilier elegantă, simplă şi eficientă (trebuie să încapă aici toate cosmeticele, toate parfumurile şi câteva obiecte de decor). De asemenea, este recomandat un altar chinezesc în locul unei mese obişnuite de toaletă pentru că îţi poţi apropia scaunul cât de mult vrei, căci ai loc să stai comod şi cu picioarele.

 

Element decorativ şi util pentru hol

 

Când am discutat despre amenajarea holului, am pomenit de faptul că ar fi bine ca, dacă spaţiul îţi permite, să ai aici o măsuţă unde să fie un odorizant, un loc stabil pentru chei (ca să nu le mai rătăceşti prin casă sau prin genţi sau geci), un roll-on pentru scame şi aşa mai departe. Măsuţa sau etajera banală pe care le-ai putea alege pentru acest spaţiu pot fi înlocuite cu un altar chinezesc. Sub acesta, poţi aşeza un organizator pentru papucii de casă sau chiar un taburet unde să te aşezi pentru a  te încălţa mai uşor. În plus, un hol gol ar avea un aspect uşor dezolant, nu crezi?

 

În loc de insulă funcţională în bucătărie sau în loc de bar

 

Poţi folosi "gong an"-ul în locul insulei de bucătărie, căci este la înălţimea potrivită pentru a servi ca suprafaţă de lucru, iar dedesuptul acestuia îl poţi transforma în spaţiu de depozitare pentru oale şi tigăi dacă fixezi aici câteva cârlige şi agăţători potrivite. Ai grijă să nu perforezi materialul altarului chinezesc până pe partea cealaltă – să nu se vadă de deasupra ce modificări a suferit piesa de mobilier.

 

În loc de comodă

 

A trecut vremea televizoarelor aşezate pe comode – acum majoritatea sunt fixate în perete. Totuşi, este în continuare nevoie de o comodă unde să aşezi câteva obiecte de decor, un odorizant de cameră (poate chiar nişte beţişoare parfumate, pentru a fi în ton cu această piesă de mobilier), un ghiveci micuţ cu plante naturale, câteva DVD-uri cu filme de văzut şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI