Echilibru in casa si in suflet

09-10-2015 / Blog amenajari locuinte

Nu ești designer, însă atunci când urmărești evoluția amenajării locuinței tale „ceva” îți spune „unde” ar trebui să mai faci câteva modificări. Este o abilitate? Un instict? De fapt, este vorba de un sentiment de echilibru pe care dorim să îl resimțim în urma decorării locuinței. Acest sentiment ține, în mare parte, de simetria folosită în home design.


Armonie acasă


Cei mai mulți dintre noi ne simțim atrași de imagini echilibrate. Un decor ce prezintă elemente de design simetrice creează un efect în subconștientul nostru. Astfel de armonii le considerăm estetice și potrivite spațiului nostru. Uneori, relațiile de simetrie sunt insesizabile, însă ochiul nostru le percepe aproape inconștient. Indiferent de stilul personal, se întâmplă ca prima alegere să fie legată de armonia spațiului de acasă.


De ce simetric?


Așa cum suntem noi construiți ca oameni, având un echilibru fizic, suntem tentați să alegem același atribut și locuinței noastre. Ne este familiar și plăcut la privire. Creierul nostru procesează informația în așa mod încât alegerea simetriei vine de la sine. Un interior echilibrat amenajat ni se va părea liniștitor, spre deosebire de unul artistic asimetric. În cel de-al doilea caz, nu ne este la îndemână să recunoaștem utilizarea adecvată a spațiului.


Oază de liniște


Orice spațiu emană o stare de spirit. Echilibrul din locuința ta îți poate crea oaza de liniște de care ai nevoie. În plus, un decor simetric se poate adapta oricărui spațiu, reușind să mențină treaz interesul vizual. Pare o reflecție. De fapt, poate fi vorba de aranjarea a două canapele, despărțite de o măsuță de cafea. În acest caz, este vorba de o simetrie orizontală. Alteori simetria poate fi verticală.


Simetrie versus asimetrie


Dacă alegem un punct central, simetria se poate realiza atât în linii drepte, cât și perfect rotunde. În cazul unei mese rotunde, adăugăm în jurul acesteia scaune și completăm prin atașarea unui candelabru în aceași formă rotundă. Cu toate acestea, o asimetrie poate fi binevenită pentru atragerea atenției către un anumit obiect decorativ sau piesă de mobilier.


Detaliile creează finisajele pefecte. Lămpile de pe noptierele identice sunt perechea potrivită pentru amenajarea simetrică a dormitorului. Adaugă și pernele decorative necesare, iar rezultatul este cel dorit. O atmosferă odihnitoare în dormitorul ce inspiră echilibru.


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.