Dulapuri vechi, dar cu personalitate

22-11-2014 / Blog amenajari locuinte

Ce înseamnă ca un dulap să aibă personalitate? Înseamnă un design deosebit, o culoare deosebită, o textură deosebită şi, de ce nu, o poveste deosebită. Şi dulapurile noi pot avea personalitate, dacă sunt "făurite" de persoane cu pricepere, îndemânare, talent şi dedicare. Totuşi, cel mai adesea, dulapurile vechi sunt cele care sunt absolut remarcabile prin înfăţişarea şi alura lor.

 

Prin urmare, acesta este subiectul nostru de astăzi: dulapurile vintage. Despre obiecte vintage, recondiţionarea acestora şi felul în care le poţi aşeza mai bine în locuinţa ta, poţi citi mai multe aici.

 

Culoare şi model

 

Orice dulap vintage poate fi recondiţionat, însă unele au nevoie de mai multe intervenţii, altele au nevoie numai de un strat nou de vopsea, în funcţie de condiţiile în care au fost păstrate şi de vechimea piesei de mobilier în sine. Aşa cum vei vedea şi în unele imagini din galeria foto, unele dulapuri nu sunt îmbrăcate într-o vopsea simplă, unicoloră, ci poartă şi tot felul de însemne, de modele, de simboluri adăugate cu o a doua vopsea.

 

Bineînţeles, modelele nu trebuie să fie realizate cu vopsea: acestea pot fi gravate sau realizate în relief cu diferite materiale – pentru mai multe detalii, ar fi bine să discuţi cu un specialist în recondiţionarea mobilierului vintage.

 

Culoare şi contrast interior-exterior

 

Priveşte, de exemplu, dulapul acela cu interiorul verde închis şi cu exteriorul perfect alb. Arată bine, nu-i aşa? Dar dacă exteriorul ar fi fost bleu, roz sau roşu, efectul estetic ar fi fost cu totul diferit şi, cel mai probabil, mai puţin plăcut. Alege cu grijă contrastele pe care le vei etala în interiorul casei tale şi mizează pe cele care asigură armonia estetică (şi nu numai) a căminului.

 

Alb-negru, combinaţia nemuritoare

 

Am discutat în mai multe rânduri despre acestă combinaţie: alb-negru. În ce priveşte recondiţionarea dulapurilor vintage, aceste două nonculori pot fi combinate oricum şi pot fi lăsate să se joace de-a prinselea printre rafturi, gemuleţe şi oglinzi. Nu te teme: oricum ar fi plasate, nonculorile vor face dintr-un vechi dulap anost o piesă de mobilier lăudată de orice vizitator şi uşor de potrivit în aproape orice încăpere.

 

Exterior întunecat, interior plin de energie

 

În funcţie de modul în care ai amenajat deja restul încăperii unde va trona "noul" tău dulap, s-ar putea să îţi doreşti ca acesta să aibă un aspect cât mai sobru, cât mai simplu. În acest caz, optează pentru un exterior închis la culoare: dacă nu cumva chiar negru, atunci maro închis, gri şobolan, bleumarin sau astfel de nuanţe sobre. Pentru a nu renunţa, totuşi, la energia unei culori vii, intense, poţi să îi zugrăveşti interiorul în orice culoare îţi doreşti.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.