TIOR

Draperii? Nu! Alternative? Da!

Ce te faci dacă nu vrei draperii? Este simplu: cauţi alternative, căci ele există şi cu siguranţă vei găsi şi una destul de drăguţă încât să ţi-o doreşti pentru căminul tău. Va trebui, în schimb să te documentezi foarte bine şi să vezi ce şi de unde se poate comanda, unde se fabrică, unde se personalizează (dacă este cazul) şi alte asemenea detalii – din păcate, nu putem pocni din degete pentru a primi ce ne dorim.

 

Ferestre cu inserţii metalice

 

Ferestrele cu plumb, de exemplu, sunt o modalitate stilată de a-ţi orna ferestrele fără să le faci să arate prea împopoţonate şi să eviţi perdelele. Efectul estetic al acestui tip de geam este unul dramatic, ce se potriveşte perfect cu mobilierul masiv, din lemn şi cu lămpi de birou vintage.

 

De asemenea, poţi crea panouri din aluminiu în care să fie sculptate diferite modele. Următorul pas va fi să le fixezi pe geam, astfel încât, atunci când bate soarele prin acea fereastră, să arunce în cameră tot felul de desene.

 

Vitralii

 

Da, poate că primul gând când auzi cuvântul „vitraliu” te duce la biserici şi clădiri vechi (eventual, în stil gotic). Totuşi, nu trebuie să te blochezi la acest gând, ci poţi proiecta imaginea unor vitralii mai simple, care pot arăta foarte bine şi în tocurile ferestrelor tale.

 

De exemplu, ar arăta frumos un vitraliu mare, pictat în nuanţe de galben, iar camera corespunzătoare acestei ferestre să fie decorată în nuanţe neutre, deschise (alb, gri, crem, bej deschis). Ce spui, nu ar da bine?

 

Ferestre şi sculpturi

 

În faţa ferestrelor poţi lăsa un soi de cortină pe care să fixezi o sculptură simplă, cât mai ramificată şi dintr-un material cât mai puţin pretenţios. Încearcă să nu alegi sculpturi foarte încărcate sau opulente, pentru a permite acestui accesoriu să fie o decoraţiune şi nu un motiv de stinghereală.

 

Jaluzele rulou

 

Jaluzelele rulor sunt uşor de strâns, uşor de întins, uşor de curăţat. Materialul din care sunt acestea fabricate poate diferi de la diferite tipuri de metal, de lemn, din plastic sau din material textil.

 

În acelaşi timp, fiecare tip de jaluzea poate avea diferite desene şi imprimeuri – trebuie să alegi accesoriile potrivite pentru încăperea pe care o ai de decorat.

 

Panouri decupate

 

Pentru a evita aglomerarea textilelor în interiorul locuinţei tale, poţi alege panouri din lemn decupate în locul draperiilor, iar acestea pot fi, la rândul lor, pot fi culisante sau pliabile.

 

Marchize în interior

 

La ferestrele din bucătărie poţi fixa marchize din diferite modele şi dimensiuni, în funcţie de cum se potrivesc cu restul mobilierului atât din punct de vedere cromatic şi prin raportare la dimensiunile mobilierului.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI