TIOR

Dovada unei personalitati puternice: culori indraznete

Felul în care arată locuinţa ta poate spune multe despre tine. Prin urmare, va trebui să alegi cu atenţie culorile pe care le vei folosi în decorarea interiorului locuinţei tale. Aşa cum îţi alegi hainele atunci când ieşi din casă, în funcţie de mesajul pe care vrei să îl transmiţi sau de impresia pe care vrei să o laşi asupra privitorilor tăi, tot aşa ar trebui să îţi alegi şi culorile şi accesoriile din locuinţă.

 

Motive anticipative pentru paleta cromatică

 

Poţi alege o singură culoare dominantă pentru întreaga locuinţă (atenţie: dominarea nu înseamnă exclusivitate), iar în acest caz va trebui să eviţi monotonia prin folosirea diferitelor nuanţe.

 

De exemplu, vopseşte-ţi uşa de la intrare într-un albastru foarte, foarte deschis, holul din interior într-o nuanţă puţin mai închisă de albastru deschis, o cameră zugrăveşte-o în albastru azur, iar dormitorul sau baia zugrăveşte-le cu bleumarin.

 

Pe măsură ce treci dintr-o cameră într-alta vei şti la ce să te aştepţi de la următorul pas: iată cum poţi folosi un concept din artă în amenajarea locuinţei (o altă formă de artă, de altfel).

 

Culori opuse

 

Se spune că albastrul şi verdele nu ar trebui să fie văzute împreună. Dar de ce? Cine spune aşa ceva nu are destulă încredere în puterea naturii de a mixa culorile. Şi dacă natura poate, tu de ce să nu poţi face acelaşi lucru în interiorul locuinţei tale? Analizează imaginile din galeria foto şi vei vedea că poţi combina orice culori îţi plac.

 

Culori în loc de declaraţii

 

Vrei să spui un lucru despre cine eşti: o persoană cretivă va alege un perete verde intens, o persoană sociabilă şi „dulce“ va alege decorarea interiorului cu roz sau culori calde intense, cineva sobru va alege pereţi coloraţi în nuanţe sobre (negru, maro închis, bleumarin, indiggo etc) şi tot aşa mai departe. Poţi lăsa culorile din casa ta să vorbească pentru tine.

 

Din aceeaşi paletă

 

În funcţie de atmosfera pe care vrei să o instalezi într-o cameră, vei alege culoarea. Totuşi, este necesar să ştii că nu te împiedică nicio lege a designului să foloseşti mai multe nuanţe ale aceleiaşi culori într-o singură cameră. Dimpotrivă, vei oferi chiar mai multă energie camerei şi îţi va fi mai uşor să găseşti accesorii şi ornamente potrivite.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI