TIOR

DIY pentru acasa

Mai ales dacă locuieşti într-o casă închiriată, este important să faci modificări fără să faci... modificări. Totul trebuie să poată fi îndepărtat sau înlocuit fără prea mult efort, iar dacă stai în chirie, probabil că nici nu ţi-ar plăcea să investeşti foarte mult într-o casă care nu este a ta.

 

Huse noi, culori luminoase

 

În special casele vechi (căci acestea sunt, cel mai adesea, de închiriat) sunt ceva mai întunecoase decât ţi-ar plăcea să fie propria locuinţă. Aşadar, va trebui să schimbi tu acest lucru şi să luminezi puţin decorul. Treci la treabă! Înlocuieşte tablourile vechi cu unele cu nuanţe deschise şi cu o ramă în culoare deschisă, alege huse deschise la culoare pentru canapele, scaune şi fotolii. Husele pot fi improvizate din păturici moi – depinde numai de bugetul tău şi de cât eşti dispus(ă) să investeşti pentru propriul confort, fie el şi trecător.

 

Apoi, este recomandat să vorbeşti cu proprietarul – poate cădeţi la o înţelege şi poţi vopsi pereţii şi tocurile ferestrelor şi uşilor în culorile preferate, nuanţe cât mai deschise şi ele.

 

Un strop de culoare în plus

 

Dacă mobilierul din locuinţa închiriată este în regulă şi ai încredere în aspectul şi calitatea acestuia, precum şi în igiena locuinţei, atunci nu mai trebuie decât să colorezi pe ici, pe colo: pernuţele decorative şi plantele de interior sunt prietenele tale!

 

La mica înţelegere

 

Se poate întâmpla ca finisajele unei locuinţe să nu fie în conformitate cu gusturile tale sau cu normele tale de igienă. În acest caz, discută cu proprietarul, căci oameni suntem cu toţii, şi poate te înţelegere. Poate ai putea să plăteşti mâna de lucru, iar proprietarul să plătească numai materialele dacă nu este de acord să plătească modificările integral. De asemenea, analizează-ţi posibilităţile cu atenţie: poate reuşeşti chiar tu să schimbi parchetul sau să dai o mână de var! În fond, nu-i mare filosofie...

 

Personalitate la vedere

 

Am mai discutat şi aici despre manifestarea personalităţii într-un spaţiu închiriat, aşa că ar trebui să ştii deja că poţi investi cu încredere în tablouri, veioze, perne, tapiserii, volume de cărţi, albume şi colecţii de diferite obiecte (discuri, casete, jucării vechi etc) – tot ce poate fi mutat, îţi place şi spune ceva despre tine este un ornament pe care vrei să îl cumperi şi să îl plimbi după tine, din chirie în chirie, din casă în casă.

 

Decoraţiuni handmade

 

Decoraţiunile handmade, pentru care vei găsi surse de inspiraţie aici, sunt mărci perfecte ale personalităţii. Poţi crea corpuri de iluminat, huse pentru perne, sculpturi în cretă, în lemn sau în polistiren, papier-mache şi alte asemenea idei – unele mai simple, altele mai dificile.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI