Divide, amesteca si cucereste!

07-04-2015 / Blog amenajari locuinte

Acest articol porneşte de la ideea că o locuinţă amenajată într-un singur stil poate fi monotonă şi că monotonia trebuie evitată. Dacă şi ţie îţi place ideea de a amesteca diferite elemente până când găseşti un mix bun, atunci articolul de faţă îţi va plăcea. Dacă nu îţi plac experimentele şi doreşti ca locuinţa ta să aibă un aspect cât mai uşor de digerat şi cât mai bine echilibrat, atunci răsfoieşte celelalte articole despre amenajări interioare pentru a găsi materialul potrivit pentru tine şi locuinţa ta.

 

Întotdeauna în căutarea contrastului

 

Contrastul se creează din alăturarea unor culori opuse sau din alăturarea unor obiecte cu suprafeţe diferite; de exemplu, o măsuţă de cafea confecţionată din lemn masiv lângă o canapea din catifea, lângă un perete placat cu cărămidă.

 

De ce să fii mereu în căutarea contrastului? Imaginează-ţi o cameră care este decorată în întregime într-o singură culoare şi nu numai că este aceeaşi culoare peste tot, dar toate suprafeţele arată la fel: la fel de lucioase, la fel de dure, fără încrestături, fără dâmburi, fără imprimeuri, fără nicio schimbare de textură. Acea cameră nu este numai plictisitoare, dar la un moment dat ar putea provoca un sentiment de claustrare sau de alienare. Contrastele sunt bune.

 

Joaca de-a suprarealismul

 

În suprarealism este permis orice, inclusiv un portret cu ochi în loc de urechi sau un autoportret unde chipul este un măr. Aşadar, dacă te joci de-a suprarealismul în timp ce amenajezi locuinţa sau una dintre camerele casei tale, vei putea să faci cele mai îndrăzneţe combinaţii.

 

De exemplu, în a treia imagine din galeria foto vei vedea că podeaua are modele zig-zag, iar pereţii au mai multe tipuri de modele şi sunt decoraţi cu mai multe tipuri de materiale. Poate că dacă ai o locuinţă la gri nu te-ai fi gândit niciodată să faci astfel de combinaţii, dar, uite, la sfârşit arată bine.

 

Texturi diverse

 

Textură nu înseamnă numai felul în care se simte un material sau un obiect, ci şi felul în care arată că s-ar simţi. Textura este legată de felul în care se simte un obiect la atingere la fel de mult pe cât este legată de felul în care este perceput a fi acel obiect fără a fi atins: se vorbeşte despre greutate vizuală, netezime şi duritate.

 

Un obiect nu va fi niciodată perceput cu un singur simţ, iar acest lucru trebuie luat în calcul de fiecare dată când amenajezi o cameră sau o locuinţă şi atunci când alegi finisajele, şi când alegi mobilierul, şi când alegi accesoriile, şi când alegi ornamentele.

 

Diferite stiluri pentru crearea unui nou stil

 

Stilul propriu va fi întotdeauna creat din mai multe elemente ale altor stiluri. Împarte tot ceea ce ai cunoscut până acum, alege ceea ce îţi place cel mai mult din fiecare stil şi combină acele elemente în stilul tău personal, care va fi perfect pentru locuinţa ta şi unic în lume. Întotdeauna este bine să ştii ce îţi place pentru a putea culege lucrurile cele mai potrivite pentru tine şi a crea un mix nou, mai bun, mai potrivit, mai flexibil.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.