TIOR

Dinamizeaza aspectul casei tale cu ajutorul imprimeurilor

Indiferent că îţi plac lucrurile simple sau cele complexe, imprimeurile în amenajarea locuinţei sunt un ajutor bun pentru crearea unui ambient plăcut. Nu trebuie să fie imprimeuri foarte încărcate, ci numai atât cât să facă toate celelalte elemente dintr-o cameră să fie într-o armonie estetică. Va trebui să nu greşeşti crezând că imprimeurile se pot aplica numai pe ţesături.

 

Dacă îţi place simplu, alege monocromatic.

 

Poţi alege mai multe tipuri de imprimeuri, fără a supraîncărca vizual camera – cheia este să găseşti decoraţiuni care să aibă exact aceleaşi culori sau nuanţe foarte apropiate. Restul încăperii poate fi decorat cu tot felul de alte culori (ideal ar fi ca acestea să fie, totuşi, neutre sau apropiate de culorile ce se regăsesc în imprimeuri), iar imprimeurile se pot regăsi în diferite tipuri de accesorii: covoare, cuverturi, lenjerii, huse etc.

 

Îţi plac dungile? Fă-le să domine.

 

Camerele dominate de imprimeuri îndungate tind să pară mai ordonate, indiferent de culorile pe care le alegi. Acestea pot fi în zig-zag, poligoane neregulate, dungi drepte verticale sau dungi drepte orizontale. În funcţie de impresia pe care vrei să o creezi, vei alege tipul de dungi, dimensiunile şi proporţiile lor.

 

Dungile de grosimi diferite vor oferi mai multă energie camerei, cele verticale vor crea impresia de înălţime, dungile orzintale vor da impresia că încaperea sau obiectul pe care sunt aplicate este mai încăpător.

 

Preferi formele rotunjite? Împrăştie buline peste tot.

 

Formele rotunjite (cercuri, dungi ondulate, buline etc) vor stimula buna dispoziţie, oferind energie şi chef de joacă. Coordonează mobilierul, decoraţiunile şi accesoriile în aşa fel încât cercul să fie reprezentat într-un fel sau altul în fiecare element din cameră: alege un covoraş rotund, pictează câteva buline pe un perete, alege un ceas de perete rotund şi o veioză sferică. Poţi face orice combinaţii îţi doreşti tu, atât timp cât păstrezi un echilibru între culori şi cât sunt forme rotunde peste tot.

 

Decorarea pereţilor cu pattern-uri este o idee drăguţă.

 

Imprimeurile, aşa cum ziceam mai sus, nu trebuie să se regăsească numai în ţesături. Poţi achiziţiona, comanda sau fabrica chiar tu un tapet cu pattern-ul preferat. Dacă ideea tapetului nu îţi surâde, atunci poţi zugrăvi pereţii în culorile şi cu modelele preferate ( un singur perete dintr-o cameră, toţi pereţii dintr-o cameră sau mai mulţi pereţi din mai multe camere).

 

Încorporează culorile predominante în imprimeuri.

 

Imprimeurile le poţi alege la urmă. De obicei, se alege o piesă de mobilier de la care se porneşte amenajarea interiorului. Totuşi, aceasta nu este o regulă universală: poţi alege mobilierul şi elementele esenţiale pentru fiecare casă şi apoi să încerci să le armonizezi cu ajutorul unor ornamente cum sunt husele pentru scaune, veiozele, pernuţele decorative şi aşa mai departe.

 

De exemplu, mobilezi o bucătărie întreagă în alb şi bej (sau culoarea cafelei cu lapte), apoi îţi dai seama că nu există niciun element de legătură. Următorul pas este să comanzi nişte huse pentru scaune sau o faţă de masă care să aibă un imprimeu cu cele două culori predominante.

 

Minimizează totul.

 

Iar dacă vrei ca totul să fie simplu de tot, poţi oricând să alegi maximum 3 culori pentru decorarea unei încăperi şi apoi să alegi un singur element care să combine cele 3 nuanţe în cel mai simplu mod cu putinţă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI