TIOR

Despre usi de garaj: alegerea celui mai bun material

Am tot vorbit despre diverse amenajări interioare și poate am neglijat prea mult exteriorul locuinței. De aceea, ne-am propus să ne revanșăm cu 2 articole destinate celei mai potrivite alegeri în materie de uși de garaj. După cum bine știm, exteriorul casei va fi cel care va crea prima impresie și ne dorim ca aceasta să fie una cât mai bună.


În continuare ne vom adresa celor care dețin o casă și sunt orientați către adaptarea locuinței la cele mai noi tendințe în home design.


Caracteristici principale


În primul rând, trebui să alegi pentru garaj o ușă confecționată dintr-un material care să corespundă tendințelor climatice. Într-adevăr, trebuie să luăm în calcul o ușă funcțională, care oferă atât adăpost, cât și securitate mașinilor din garaj. Chiar dacă nu te-ai gândit la acest aspect până acum, locația geografică în care se află casa poate fi favorabilă anumitor materiale.


Materiale durabile


Metal, fibră de sticlă, lemn. În timp ce metalul și sticla sunt durabile, lemnul contribuie la un design atractiv. Distrubuitorii unor astfel de uși de garaj cunosc cel mai bine materialele. De exemplu, te pot ajuta în alegerea unor materiale rezistente la coroziune, necesare în zonele din apropierea mărilor cu apă sărată. Sarea din aer contribuie la deterioarea anumitor materiale.


Mai scump, dar mai frumos


Designul lemnului nu poate fi înlocuit de niciun alt material. Pentru casele cu exterior rustic sau linii contemporane și elegante, lemnul pare a fi de nelipsit. Există diverse sortimente de luat în calcul. În ciuda investiției un pic mai costisitoare, lemnul oferă un aspect deosebit. Alături de piatra decorativă a pereților crează un design de invidiat.


În dubii: oțel sau aluminiu?


Ce părere ai despre o ușă din oțel sau aluminiu? Pentru zone predispuse vânturilor puternice, oțelul este preferat datorită rezistenței la deteriorare. De asemenea, este cunoscut și drept un material anti-furt. Oțelul poate beneficia și de o varietate cromatică prin care poți reîmprospăta designul garajului. Durabile sunt și ușile din aluminiu, care sunt și mai ușoare, ideale pentru casele care nu sunt orientate către un sistem special de deschidere a ușilor.


Material bun izolator


Fibra din sticlă este recomandată zonelor cu schimbări extreme ale temperaturii. În plus, pe lângă durabilitate, sticla vine cu bune carateristici izolatoare ce vor atenua costurile facturilor. Spre deosebire de lemn, fibra de sticlă este mult mai rezistentă la fragmentare și cracare. Ai alege acest material pentru ușa garajului tău?


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI