TIOR

Despre transformarea lucrurilor vechi...

Nu toate lucrurile vechi trebuie aruncate atunci când apar unele noi sau când au început să scârţâie: unele pot fi reparate, altele transformate în altceva frumos şi util. Reciclarea are mai multe feţe; reciclare înseamnă şi colectarea separată a gunoiului, şi optarea pentru facturile primite online şi nu în poştă, în format tipărit, şi refolosirea unor obiecte pentru crearea unor lucruri noi.

 

De data aceasta, vom discuta numai despre ultima variantă, transformarea lucrurilor vechi în ceva nou, lăsând celelalte măsuri ecologice spre a fi descoperite sau amintite de site-uri de specialitate sau, poate, într-un material viitor.

 

Încearcă mai multe tehnici.

 

Încearcă mai multe tipuri de modificare a obiectelor din locuinţa ta: dulapurile, mesele şi scaunele le-ai putea vopsi într-o altă culoare (oricine poate face acest lucru), scaunele, fotoliile şi canapelele pot fi retapisate, iar din orice piesă de mobilier veche sau accesoriu (lămpi, perdele, tablouri etc) se poate crea altceva.

 

Porneşte totul ca din joacă.

 

Dacă porneşti cu gândul „ia să vedem ce iese de aici!” ai mai multe şanse să realizezi ceva frumos decât dacă începi cu ideea că „trebuie neapărat să fac cutare lucru”.

 

De asemenea, recomandat este să nu fii foarte fixat(ă) pe o singură idee, ci să îţi laşi mâinile şi imaginaţia să funcţioneze şi în plin proces de lucru. Nu-ţi pierde entuziasmul dacă nu reuşeşti să creezi orice îţi propui, important este să încerci, căci nu ştii niciodată ce idei îţi vin şi când ţine norocul cu tine şi îţi poţi crea propriile piese de mobilier şi propriile decoraţiuni pentru acasă.

 

Acordă-ţi un anumit spaţiu.

 

Nu te apuca să meştereşti tot, prin toată casa. Ia în primire numai câte un proiect pe rând şi încearcă să ai numai o zonă de lucru. Poate există acasă la tine o zonă dintr-o cameră, o cameră, un subsol sau o fostă debara pe care să o poţi transforma în atelier.

 

Asumă-ţi greşelile.

 

Sau, mai bine spus, asumă-ţi posibilitatea de a face greşeli. Nu-i nimic dacă baţi un cui strâmb: îl scoţi şi îl baţi cum trebuie. Nu-i nimic dacă nu nimereşti din prima nuanţa de vopsea pe care ţi-o doreai; mai adaugi alb sau pigment colorat (după necesitate) şi amesteci din nou. Nu te grăbi şi nu îţi pierde dorinţa de a face astfel de lucruri fără ajutor specializat. În design-ul de obiecte şi de interioare, chiar înveţi din greşeli; nimeni nu s-a născut învăţat.

 

Nu trebuie să ştii totul de la început.

 

Nu contează că nu ai mai bătut niciodată un ciocan şi nici că nu ştii care e diferenţa dintre cheie şi patent. Vei învăţa treptat tot ce este necesar. Eventual, poţi cere sfaturi meşterilor de artizanat sau celor de la târgurile de obiecte handmade (lucrate manual) – ei mai ştiu câte una, alta şi majorit

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI