TIOR

Despre tavane

Nu-i aşa că nu te uiţi foarte des în sus? Totuşi, atunci când te uiţi, dacă deasupra nu este cerul, ai vrea să vezi un tavan frumos. Corect? Atunci cosmetizează-l în aşa fel încât să îţi placă să îl priveşti. Am discutat aici despre tavanele negre, însă acestea nu sunt pentru toate gusturile, aşa că ne-am gândit că ar cam fi timpul pentru un articol despre decorarea tavanului în mai multe variante, aşa încât poate-poate îţi va plăcea şi ţie măcar una dintre sugestii.

 

Desigur, te poţi ghida şi după sugestiile scrise, şi după cele pe care le regăseşti în imaginile din galerie, căci acestea nu coincid în totalitate.

 

Un tavan diafan

 

Tavanele în valuri textile nu sunt numai pentru spaţiile publice: acestea ar arăta excelent şi la tine acasă, în dormitor, în living sau în mansardă. Prinde o bucată de pânză sau de voal (sau orice alt material îţi place) din loc în loc de tavan, aşa încât să creezi impresia unor valuri. Lasă-te inspirat(ă) de imaginile din galeria foto unde vei vedea două tipuri de tavane "îmbrăcate".

 

Un tavan aproape dur

 

Tavanul poate fi placat şi cu materiale ceva mai dure decât cele textile: în metal, în lemn, în ipsos şi aşa mai departe. Totul depinde numai de tine: şi alegerea materialului, şi alegerea culorii, şi alegerea modelelor ce vor fi create în acest material.

 

De asemenea, trebuie să ştii că în fiecare cameră tavanul poate fi altfel. În bucătărie, de exemplu, poţi alege unul de metal, pentru a-l curăţa mai repede, în timp ce în living ai putea să alegi un tavan "dezmierdat" de mătăsuri, iar în baie au putea alege un tavan placat cu lemn, aşa încât întreaga baie să aibă un aer uşor rustic.

 

Un tavan haios

 

Chiar şi pe tavan te poţi juca cu pensule, oglinzi, accesorii fosforescente, autocolant şi desene. În articole precedente îţi recomandam ca tavanul din camera copilului să îl zugrăveşti ca şi cum ar fi un cer de un albastru limpede cu doi, trei norişori albi, pufoşi. De ce nu ai putea să zugrăveşti tavanul în oricare altă cameră? Desigur, modelul ar trebui să fie diferit, adaptat locuitorului din camera respectivă, scopului camerei şi gradului de intimitate.

 

Accesorii frumoase

 

Frumosul, aşa cum cu siguranţă ştii deja, depinde foarte mult de cel care priveşte. Frumuseţea are forme şi definiţii diferite în funcţie de privitorul său. Aşadar, în funcţie de gusturile tale şi de decorul fiecărei camere, alege accesorii potrivite pentru tavanele tale: candelabre, lustre, aplice şi/ sau spoturi luminoase.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI