TIOR

Despre stilul Shabby Chic

Stilul Shabby Chic a luat ambloare în ultimii ani şi este uşor de recunoscut ca fiind o combinaţie între obiecte vintage, obiecte elegante şi elemente înflorate. Aceasta este o descriere cât se poate de simplistă, însă vei vedea că şi tu poţi recunoaşte stilul în fiecare dintre imaginile din galeria foto pentru că, într-adevăr, eleganţa proiectată cu ajutorul unor elemente vintage sau lucrate manual cu multă grijă, precum şi obiecte cu imprimeu sau model floral nu pot fi asociate, în această combinaţie, niciunui alt stil de amenajări interioare.

 

Vintage, dar cât de mult?

 

Când începi amenajarea unei locuinţe în stil Shabby Chic trebuie să te gândeşti la elementele specifice ale acestui stil şi să fii foarte hotărât(ă) că îţi doreşti o locuinţa decorată astfel, căci nu este un stil pe gustul oricui. Arată bine în poze, dar trebuie să te gândeşti că vei vedea această casă zilnic şi că trebuie să te simţi bine la tine acasă. Dacă treci de acest pas, atunci totul va fi uşor.

 

Stilul Shabby Chic se foloseşte în special în locuinţele care au prin structură (arhitectură şi compartimentare) un aer boem, uşor învechit, aşa că şi elementele decorative vor avea acelaşi aer vintage. Dacă nu se poate ca mobilierul să fie vintage, atunci alege măcar accesoriile potrivite: elemente vintage cumpărate de la târguri, moştenite de la bunici ori aduse ca suveniruri din ţări străine.

 

Ideal ar fi ca şi mobilierul să aibă o constituţie vintage, chiar dacă este nou fabricat – să fim fericiţi că încă se mai face mobilier la comandă, nu-i aşa?

 

Ce paletă cromatică se foloseşte?

 

Paleta cromatică asociată stilului Shabby Chic este foarte uşor de reperat: de obicei, se optează pentru combinaţii de culori pastelate (orice culoare, în nuanţe foarte deschise, cu texturi păstoase şi opacitate sporită), culori prăfuite şi culori neutre din cele mai deschise, iar acestea pot fi oricând „amestecate” cu una sau două dintre nonculori (alb, negru, gri).

 

Elementele moderne unde îşi găsesc loc?

 

Dacă vrei neapărat, ai putea contrasta uşor aerul boem creat cu ajutorul culorilor pastelate şi al obiectelor vintage cu un element modern, însă ideal ar fi să păstrezi aceeaşi notă elegantă, discretă şi uşor jucăuşă. Un eventual element modern ar trebui să aibă, totuşi, măcar un model floral sau un ecou al design-ului vintage.

 

De ce „Shabby Chic”?

 

Este drept că acest stil este ideal pentru partea feminină şi că se găseşte cu greu un bărbat care să opteze pentru o casă decorată cu motive florale şi pasteluri, însă acest stil poate fi adaptat şi părţii masculine, făcându-l să fie mai discret, reducând uşor înfloriturile şi proporţia culorilor calde sau „nemasculine” (roz, lila, portocaliu pastelat etc).

 

De ce să alegi stil? Pentru că este adaptabil şi pentru că emană o energie pozitivă, calmă, echilibrată, ajută la amenajarea unei camere potrivite pentru o persoană creativă, veselă şi deschisă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI