TIOR

Despre piatra naturala si home design

În domeniul amenajărilor, piatra naturală este un material din ce în ce mai apreciat, atât datorită rezistenţei sale şi diversităţii nuanţelor şi texturilor, cât şi felului în care acesta poate fi folosit. Trebuie spus că piatra naturală nu este apreciată doar de pasionaţii de geologie: frumuseţea pietrei naturale stă în unicitatea fiecărei bucăţi din ea: nu se vor găsi două pietre identice, chiar dacă multe se aseamănă.

 

Placări cu piatră naturală

 

În amenajările exterioare, piatra este folosită la placările faţadelor caselor, gardurilor, piscinelor şi a stâlpilor de susţinere. Tipul de piatră naturală folosit trebuie adaptat fiecărui proiect, iar accesoriile (clanţele porţilor, ornamente murale etc) trebuie asortate cu acesta. Trebuie luat în considerare şi faptul că pentru amenajările de exterior pot fi folosite şi combinaţii de tipuri de piatră, însă acestea trebuie alese cu grijă, astfel încât texturile şi culorile să poată crea un aspect armonios.

 

Piatra naturală şi decorarea grădinii

 

Tot în aria „amenajări exterioare” intră şi amenajarea şi decorarea grădinii. Acesta fiind un spaţiu deschis, este mult mai permisiv în ce priveşte tipul de piatră folosit.

 

În grădină, piatra naturală poate fi folosită pentru placarea cuptorului, la pavarea aleilor din grădină sau la pavarea întregii curţi.

 

De asemenea, piatra naturală poate fi folosită la construirea unei fântâni... artificiale! Dacă dimensiunile curţii dumneavoastră permit, aţi putea chiar să improvizaţi un iaz, ca loc lângă care să vă relaxaţi, cu o ceaşcă de ceai, sub un falnic tei.

 

Piatra naturală în interior

 

În interior, piatra este folosită adesea pentru a înlocui gresia şi/sau faianţa, însă poate fi folosită şi la placarea pereţilor din bucătărie, living sau cei de pe hol, pentru un aspect rustic sau unul de epocă.

 

De asemenea, şemineul placat cu piatră naturală este foarte apreciat, pentru că ajută la crearea unei atmosfere mai primitoare, cu aer tradiţional.

 

Piatra naturală este folosită adesea şi pentru fabricarea glafurilor sau a blaturilor de mese şi dulapuri joase din băi sau bucătării, fiind rezistentă  şi relativ uşor de întreţinut.

 

Nu uitaţi nici de acvariul celui mic: pe lângă peşti şi apă, acesta trebuie să aibă şi puţin nisip, câteva pietre, câteva plante şi o mini-straţie de epurare a apei. Iată, deci, încă un mod în care piatra naturală poate fi prezentă în căminul dumneavoastră.

 

Decoraţiunile şi accesoriile hand made cu sau din piatră naturală sunt şi ele căutate, gama largă de texturi, culori şi forme oferind posibilităţi multiple de utilizare.

 

Piatra naturală poate fi utilizată, de exemplu, în completarea suporturilor pentru lumânări, pe suprafaţa solului din ghivece, pentru evitarea răspândirii prafului şi pentru un aspect mai elegant, pentru a orna (cu ajutorul diferitelor tipuri de ciment, de adezivi, de vopseluri etc) diverite ghivece, vaze, scaune sau pentru a improviza mozaic pentru blaturile de mese. Nu este nevoie decât de un strop de imaginaţie şi de puţină îndemânare.

 

Nu în ultimul rând, amintiţi-vă că printre principiile Feng Shui pentru echilibru şi armonie în casă este şi prezenţa fiecărui element al naturii, iar piatra naturală reprezintă unul dintre acestea, pământul. Prin urmare, nu aveţi niciun motiv să includeţi pe listă decoraţiuni sau accesorii din piatră naturală, atunci când aveţi un apartament nou sau o casă nouă de amenajat.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI