Despre mobilier, dar pentru apartamente mici

06-09-2014 / Blog amenajari locuinte

Ţi-ai cumpărat un apartament nou? Felicitări! Nu-i nimic dacă este un pic cam mic: avem câteva sugestii pentru mobilerul potrivit pentru orice apartament, oricât de mic. Important este ca toată averea ta să poată fi depozitată aici şi să arate şi frumos toată locuinţa.

 

Dacă ai o casă micuţă (indiferent că este casă sau apartament), ideea de mobilier multifuncţional nu ar  trebui să îţi fie străină, la fel cum nici ideea de mobilier pliabil nu ar trebui să îţi fie străină.

 

Scaune depozitabile în dulap

 

Nu-i aşa că ţie ţi se pare că arată urât toate scaunele acestea pliabile după ce le strângi, oricând de atent le-ai aranja? Uite, cele din galeria foto se pot aşeza într-un dulap oarecare: tragi uşa sau perdeluţa şi gata! Au dispărut. În plus, nu se vor dărâma niciodată, pentru că au sistem de prindere scuptat în spătar, deci vor rămâne aşa frumos ordonate până data viitoare când vei avea nevoie de ele.

 

3 în 1: oglindă, masă de călcat şi dulăpior

 

Un dulăpior precum cel de la baie nu trebuie să aibă un singur scop, mai ales dacă nu vrei să alegi astfel de dulăpioare late, dar nu foarte adânci: acestea trebuie să aibă şi oglindă pe uşă, pentru a-ţi verifica poziţia şi ţinuta cu orice ocazie, dar şi o plăcuţă în plus, una tapisată cu un material rezistent la temperaturi crescute, pe care să o foloseşti ca masă de călcat. Iar uşa dulăpiorului va avea agăţători pentru umeraşele pe care vei aşeza hainele proaspăt călcate.

 

Pluri-umeraş

 

Şi, dacă tot veni vorba, de ce să ai mai multe umeraşe, când poţi avea unul şi bun. Cu siguranţă vei găsi aşa ceva şi în comerţ, dar un pluri-umeraş poţi şi tu să „construieşti”. Ia-te după modelul celui din galeria foto (foto 3).

 

Organizator vertical pentru încălţăminte

 

Majoritatea dulapurilor pentru încălţăminte sunt late şi adânci şi ocupă o grămadă de spaţiu. Nu mai bine alegi sau creezi unul asemănător cu cel din a patra imagine din galeria foto? De altfel, depozitările pe verticală s-au dovedit dintotdeauna mai eficiente.

 

2 în 1: bibliotecă şi fotoliu

 

Nu ştim despre tine, dar nouă ne-ar plăcea să avem câte un astfel de fotoliu şi acasă, dar şi un taburet pentru sprijinirea picioarelor dinaintea lui (un taburet pe care să îl poţi ascunde sub fotoliu când nu îl foloseşti), aşa cum scriam şi aici. Un fotoliu-bibliotecă economiseşte spaţiu, este la îndemâna oricui, are un aspect haios... cum ai putea să nu îţi doreşti măcar unul?

 

Mobilier rabatabil

 

În galeria foto pe care am tot pomenit-o până acum şi pe care cu siguranţă ai şi răsfoit-o deja, există şi două imagini diferite cu două piese de mobilier rabatabile: un pat rabatabil şi un birou rabatabil. Ambele economisesc spaţiu, ambele îţi oferă posibilitatea folosirii lor în mai multe maniere; trebuie doar să ştii ce îţi trebuie.

 

Mini bar... MINI

 

Un mini bar nu trebuie să fie foarte mare, trebuie doar să aibă strictul necesar într-ânsul: sticle diferite cu diferite licori. În ultima imagine este dovada că îţi poţi face „pofta” şi cu un bar micuţ, îngust, ascuns într-un dulăpior suspendat pe unul dintre pereţii micii tale locuinţe.

 

Sursa foto: diply.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.