TIOR

Despre intretinerea caminului

Oamenii mari locuiesc acasă la ei. Totuşi, îşi merită titlul de "oameni mari" numai atunci când ştiu să îşi întreţină locuinţa. Ce înseamnă întreţinerea locuinţei? Înseamnă organizarea tuturor lucrurilor care îţi plac şi care îţi trebuie, întreţinerea lor, menţinerea igienei în casă şi împrejurul acesteia şi aşa mai departe. Mai jos ai câţiva paşi importanţi pentru a fi omul mare de la tine de acasă...

 

Aminteşte-ţi că nu eşti numai tu în casă.

 

Desigur, dacă locuieşti singur(ă), atunci... să sperăm că eşti numai tu în casă şi că nu ai şoricei, fantome sau hoţi după uşă. Dar, în cazul în care locuieşti cu partenerul de viaţă, ai copii sau orice alt fel de coleg sau colegi de apartament (indiferent de tipul de relaţie dintre voi), atunci trebuie să acorzi suficient spaţiu fiecărui locuitor al casei şi să adaptezi toate facilităţile locuinţei la necesităţile fiecărei persoane care locuieşte sub acelaşi acoperiş.

 

Alege ceea ce ţi se potriveşte.

 

Cu toţii o facem: ne comparăm pe noi înşine cu alţi oameni şi ne comparăm casele cu locuinţele altor oameni. Totuşi, atunci când vine momentul să îţi amenajezi şi să îţi gestionezi locuinţa şi stilul de trai, nu trebuie să mai faci astfel de comparaţii, căci poate ţie nu ţi se potriveşte imensa bibliotecă de la prietenii tăi de acasă: poate nici măcar nu ai avea ce să pui acolo, poate îţi dăunează praful sau poate ocupă un spaţiu pe care l-ai putea folosi altfel, în favoarea propriilor pasiuni.

 

Aşadar, orice ar fi, nu alege obiceiuri, mobilier şi accesorii pentru locuinţa ta dacă acestea nu se potrivesc nici ţie, nici celorlalţi locuitori. 

 

Alege câteva moravuri.

 

Este vorba despre micile plăceri ale vieţii: ce idee ţi-ar plăcea să pui în practică în mod repetat? Creează-ţi un morav constructiv! Fă o regulă din a lua masa cu toată familia la masa cea mare din living. Mergi în fiecare weekend şi cumpără un disc nou de vinil sau fă un obicei din vizitarea târgurilor de obiecte vintage – cultivă lucrurile care îţi plac!

 

Păstrează o oarecare ordine interioară.

 

Nu trebuie să te transformi într-un maniac al controlului sau al igienei, dar este bine ca toate lucrurile să aibă un loc al lor (chiar dacă îl vei schimba o dată pe lună). De asemenea, este important să ai o locuinţă curată pentru a avea un trup şi un stil de viaţă relativ sănătos.

 

Cu toate acestea, tu îţi vei fixa ritmul de igienizare a locuinţei şi tot tu vei alege modul în care îţi organizezi lucrurile şi programul zilnic, aşa încât să îţi găseşti echilibrul şi stabilitatea şi corpul tău să fie în armonie cu mintea şi cu locuinţa ta – iar acest lucru trebuie să se poată aplica şi celorlalţi locatari.

 

Nu-ţi bate capul cu mărunţişuri.

 

Şi ce dacă scârţâie o uşă? Şi ce dacă vecinul de la 2 tocmai şi-a luat plasmă şi tu nu ai decât un televizor sport? Lucrurile sunt numai lucruri şi nu ele te completează emoţional. Lucrurile care scârţâie pot fi reparate sau transformate în altceva. Toate la timpul lor!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI