TIOR

Despre finisaje: ce alegi?

Există finisaje recomandate şi finisaje care trebuie evitate cu orice preţ: de data aceasta, vom discuta despre prima categorie, cu promisiunea revenirii la cea de-a doua. Nu trebuie să alegem materialele obiectelor din interiorul locuinţei noastre (dar nici pe cele din exterior) numai după considerentul estetic, ci trebuie să ţinem cont şi de pragmatismul texturii lor. Ultima afirmaţie este valabilă şi în cazul ornamentelor.

 

Nu vom generaliza prea mult, ci vom trece imediat la listarea câtorva elemente ce se vor dovedi foarte eficiente în home design, mai ales dacă ai copii sau animale de companie.

 

Mobilier din piele

 

Dacă ai copii, ştii deja că micuţii murdăresc cu un talent deosebit tot ce ating. Dacă ai animale de companie (minimum unul), ai învăţat deja că nu poate exista colţ al huselor de pe canapea sau de pe scaune care să nu aibă păr, mustăţi sau unghii căzute – chiar şi dacă nu are voie sus.

 

Prin urmare, mobilierul din piele va deveni prietenul tău: pielea se pătează greu, se curăţă uşor, nu reţine părul de animale, nu se boţeşte şi nici nu se rupe foarte uşor. Ce altceva mai poţi dori?

 

Plante ornamentale

 

Plantele ornamentale pot părea simple buruieni: ca exemplu, vom numi păiuşul (Festuca glauca) şi secara. Ierburi de câmp, care cresc liber, care nu au nevoie de îngrijire specială şi care, totuşi, arată bine dacă le rezervi o zonă anume. Cu astfel de plante, nu va mai trebui să te îngrijorezi că micuţul tău le loveşte cu mingea sau că sunt călcate în picioare de câinele tău.

 

Gazon fals

 

În general, recomandăm plantele naturale, dar, dacă ai un eveniment şi grădina ta trebuie să arate foarte bine foarte repede şi să nu îţi ofere şansa să te încrunţi din cauza ei, poţi alege să o decorezi cu ajutorul câtorva fâşii de gazon fals aşezate strategic.

 

Această recomandare este cu atât mai puţin îndrăzneaţă cu cât producătorii încep să fabrice gazon artificial cu un aspect mult mai apropiat de cel natural. În plus, îţi poţi împărţi mai bine grădina cu ajutorul gazonului artificial şi poţi să îl îmbini cu alte decoraţiuni simpatice pe care nu le-ai aşeza niciodată în grădină dacă în acelaşi spaţiu ai avea gazon natural. 

 

În plus, îţi aminteşti despre articolul în care îţi povesteam câtă bătaie de cap este cu gazonul natural, nu-i aşa? 

 

Pavele din ciment

 

Aleile din ciment sau din pavele de ciment sunt recomandate în special pentru grădini în care se joacă copiii. Nu în spaţiul de joacă (pentru a evita accidentările grave), însă o zonă în care copilul să se poată da cu bicicleta sau cu rolele ori să se joace cu jucării cu rotiţe va fi, cu siguranţă, bine-venită.

 

Desigur, poţi alege să decorezi grădina cu plăci (pavele) din ciment – rezultatul va fi un aspect mai aproapiat de tendinţele ecologice, căci vei avea puţin mai mult loc în care să crească iarba. Şi de ce nu ai face-o? Până la urmă, tocmai pentru astfel de lucrări s-au inventat toate maşinăriile care fac pavele de toate formele şi dimensiunile, nu?!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI