TIOR

Despre dulapurile vechi

Dulapurile vechi sunt mai mult decât nişte scânduri care scârţâie sau decât nişte dulapuri. Sunt adesea expresia cea mai palpabilă a stilului şi a pasiunii pentru istorie. Poţi să îi spui „dulap”, „şifonier”, „scrânciob” sau să îi zici franţuzeşte „armoir”, însă dulapul va rămâne o piesă de mobilier importantă în orice locuinţă şi, deci, trebuie să reprezinte stilul şi personalitatea locuitorilor dintr-o casă.

 

Construieşte-ţi propria servantă.

 

Transformarea unor obiecte vechi în piese noi are loc de cele mai multe ori atunci când ai trăit mult timp cu acel lucru, s-a deteriorat şi nu mai poate fi folosit în scopul său iniţial, dar nu te poţi despărţi de el. Pune-ţi îndemânarea la lucru şi transformă un dulap vechi într-o servantă, pe care o vei recondiţiona. Poţi să păstrezi ornamentele originale sau poţi vopsi totul într-o nuanţă proaspătă şi să îi schimbi mânerele. Esenţa contează: stilul în care a fost lucrat.

 

Condimentează atmosfera din diferite camere.

 

Dulapurile vechi, după cum poţi vedea, se potrivesc în mai multe camere: în bucătărie, în baie, în dormitor, în dining, în living şi aşa mai departe. Încearcă numai să asortezi dulapul cu restul elementelor din camerele pe care le înfrumuseţezi cu această notă vintage. De asemenea, dacă dulapurile au uşi cu geamuri, ar fi bine să alegi cu grijă elementele pe care le expui în vitrină.

 

Optează ca spaţiile de depozitare să fie mai mult de atât.

 

Dulapurile nu trebuie să fie doar cutii mari din lemn în care ţii chestii. Dulapurile pot fi portaluri magice în care ţii cele mai dragi lucruri şi, ca orice portal, trebuie să aibă un aspect simplu, dar misterios într-un mod discret – aşa, ca un dulap vintage. Lasă mobilierul să fie marcă a personalităţii tale!

 

Mizează pe efecte estetice.

 

Poţi aşeza într-o singură cameră mai multe dulapuri vintage, nimeni nu se va supăra. Va trebui, însă, să ştii cum să pui în evidenţă specificul fiecărui model de dulap şi să asortezi fiecare dulap cu obiectele din zona unde acesta este aşezat. Pentru inspiraţie, analizează penultima imagine din galeria foto.

 

Conservă aerul vintage.

 

Întotdeauna obiectele vintage dintr-o locuinţă spun o poveste. Chiar dacă nu este povestea ta, s-ar putea să îţi placă să asculţi şi să discuţi despre vremea din care vin dulapurile vintage care acum se află în casa ta. Obiectele vintage, mai ales cele vizibile cum sunt dulapurile, dau un aer personal încăperilor unde sunt aşezate şi sporesc sentimentul acela de „acasă” (căci „acasă” nu este un loc, este un sentiment).

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI